In urma post-ului despre C00Lness am primit cateva comments-uri de la diverse persoane (ceea ce ma bucura, chiar daca sunt negative, pozitive, ironice sau sincere). Majoritatea, insa, nu au catadicsit nici macar sa se semneze ca sa isi poata asuma opiniile...in fine...
Ceea ce m-a frapat este faptul ca lumea a asociat acest post cu un soi bizar de auto-lauda sau auto-trecere in revista a calitatilor mele, poate a frustrarilor mele, toate astea scrise intr-o maniera suspect de narcisista. Ei bine...nici pe departe. S-a vrut si se vrea pur si simplu o lista deschisa (la care puteti contribui si voi) de chestii care mie unul mi se par cool. Poate unele dintre ele le intrunesc si eu, poate nu, poate mi le doresc si poate ca o sa mi se intample. Insa, sincer, cu toate interpretarile adiacente chiar mi-ar placea ca macar jumatate din persoanele pe care le cunosc sa fie asa! Hai sa recunoastem..nu sunt lucruri pe care nu ti le doresti si tu cumva? :pp
In alta ordine de idei am mentionat faptul ca termenul "cool" depinde foarte mult de la caz la caz. Adica ce i se pare cool unui pusti de 18 ani sau unui manelist nu echivaleaza cu ceea ce este cool pentru un tip de 30 de ani care lucreaza in publicitate...in fine...
Tragand linie, this was never about me! Ceea ce am scris reflecta in mod direct o parere, o viziune, o opinie personala, iar cei care nu sunt OK cu treaba asta pot comenta liber...It's a free country! :DD
...si vorba aceea >> orice sut in fund este un pas inainte!
Ma amuza termenul "cool". Sau mai curand ma amuza sensul in care a fost implementat la noi. Oricum, acest termen are o mie si una de interpretari, de forme si de incarcaturi cu subanteles...in functie de persoana care il foloseste (dar asta este alta discutie). Eu unul cand aud "cool" ma gandesc in special la acei oameni cool. Oameni de un cool mai rafinat, mai ciudat, mai snob, mai boem, mai altfel. Si pentru ca ma fascineaza sa observ, sa analizez lumea, societatea si pattern-urile ei, m-am gandit sa alcatuiesc o lista (mereu deschisa) de elemente si caracteristici care mi se par mie ca definesc cool-ul cel mai cool (ordinea este aleatorie)
este si are un anturaj format din persoane inteligente, creative, cu simtul umorului, cu simt critic si estetic peste medie, open-minded, cu studii superioare, din medii sociale cu venituri peste medie.
merge la festivaluri de teatru si film, expozitii de arta (contemporana), asculta printre altele si jazz, ar alege oricand underground mainstream-ului.
calatoreste anual in strainatate.
este gay-friendly si uraste discriminarile de orice natura.
este interesata de mediu inconjurator si curatenia orasului.
se imbraca casual, dar chic, de multe ori de la brand-uri care nu exista in Romania. Cu siguranta branduri gen Converse, Levi's, Diesel, Camper, Fornarina, Mango, Vans, Miss Sixty, Swatch, H&M, Etnies, DC, Gravis etc sunt cunoscute si (poate) folosite. Nu ar ezita sa isi cumpere haine de la second-hand
are sau ar vrea sa aiba iPod
apreciaza (sub) cultura urbana si tot ce e alternativ
se dau in vant dupa chestii cu iz french sau brit
ii plac sau practica sporturi `extreme` (snowboard, bike, skate, etc)
acceseaza zilnic Internet-ul si e-mail-ul.
este la curent cu trend-urile de lifestyle "cool" din alte tari europene.
a consumat cel putin o data un drog de risc scazut
admira scooterele Piagio Vespa
se uita la serialul Sex in the City
cunoaste despre/citeste weblog-uri
este pro fata de fenomenul piercing & tatooing
ii place sa acorde atentie modului in care arata (haircut, dress code)
ar conduce o masina Mini Coooper
apreciaza chestiile retro & vintage
printre orasele ei preferate se numara Barcelona, Paris, Londra sau Berlin
nu ar purta tocuri inalte decat la ocazii extreme, nu si-ar lasa unghiile lungi, ar evita orice duce cu gandul la glamul de prost-gust
nu ar fi interesata de un partener diferit ca mediu social, nivel de cultura, etc
nu se da inapoi de la a calatori pe jos sau cu mijloacele de transport in comun
citeste literatura si/sau poezie frecvent
nu face greseli de gramatica si/sau vorbire
este bine informata si up-to-date
frecventeaza librariile
apreciaza/face sau ar vrea sa faca fotografie
cunoaste cel putin doua limbi straine
are cel putin 2 hobby-uri de care se preocupa (lista ramane deschisa...atat mi-a venit momentan in minte)
La modul cel mai serios: exista in lume indivizi dependenti de conexiunea la Net. Dependenti de Internet. (Fara nicio jena as recunoaste ca si eu sunt unul dintre ei!)
International, in speta in SUA, cercetatori, doctori, psihologi, s.a. au inceput deja sa investigheze aceasta dependenta specifica secolului vitezei.
Dr. Kimberly Young este in momentul de fata una dintre personajele cele mai pregnante in cercetarea acestei disfunctii. In anul 1996 ea a conceput lucrarea "Internet Addiction: the emergente of a new clinical disorder", iar in 1998 - "Caught in the Net", atragand astfel atentia opiniei publice asupra acestui aspect.
Pentru cei interesati, pe site-ul "Center for Internet Addiction Recovery" exista un TEST care va va indica cu precizie rezultatul la intrebarea: Esti sau nu dependent de Internet? (a se nota faptul ca acesta este un test oficial si certificat, chiar cel care a stat la baza investigatiilor facute de Kinberly Young!) . Testul are 20 de intrebari, la care se raspunde prin bifarea uneia din 5 variante afisate.
Din 200 de puncte maxime (cazul cel mai nasol) mie mi-au iesit 56 de puncte.
Sfatul lor:"You are experiencing occasional or frequent problems because of the Internet. You should consider their full impact on your life."
Din ce in ce mai multi bucuresteni (si nu numai) opteaza pentru mijloace alternative de deplasare. Mopads, scutere sau BICICLETE. Mai ieftin, mai rapid, mai amuzant. Daca pentru primele doua sunt suficiente arterele orasului (oricum aglomerate si haotice), pentru biciclete NU exista trasee special amenajate, asa cum intalnim in orice oras european care se respecta. Este timpul sa facem ceva!
In Bucuresti exista biciclisti! O confirma forumurile dechise pe Internet. O confirma vanzarile inregistrate de magazinele specializate. O confirma chiar aparitiile lor sporadice pe strazile si parcurile capitalei!
In cadrul Anualei de Arhitectura, proiectul "Trasee de bicicleta" a castigat premiul I la sectiunea "O idee pentru Bucuresti".
Puteti sustine acest semnand o PETITIE online >>[click here]
pentru mai multe detalii privitoare la acest proiect (trasee recomandate) vizitati Velo City
Ms. Dewey este un search engine interactiv si amuzant, care foloseste ca interfata cu utilizatorul o anchor-woman (sau prezentatoare) foarte chic si sexy :pp
In campul de cautare puteti introduce cuvinte cheie sau intrebari, iar Dewey le va cauta raspunsul in baza de date online, afisand reultate cat se poate de pertinente.
[click here] to visit Ms. Dewey (Flash plugin required)Forget the old fashioned search engines! Ms. Dewey totally kicks ASS!
Colectia de insigne a lui Paul Dersidan este foarte fresh, funky & cool! For more details about the artist and/or his works (photo, stickere, modele plastelina, etc) >>> visit Paul Dersidan's page
Intre 27 octombrie si 5 noiembrie are loc la Bucuresti Festivalul de Film Britanic organizat de British Council. Peliculele selectate vor fi proiectate in cinematografele Studio si Union. Productiile sunt recente (2005 - 2006), in mare majoritate nominalizate sau chiar castigatoare la reputate festivaluri internationale de gen precum Cannes, Venetia sau Berlin. Iata programul editiei'06: Pentru mai multe detalii visit British Council
STORE NOW este un spatiu virtual unde poti uploada si gazdui pana la 30 de zile orice tip de fisier doresti, atat timp cat nu depaseste 20 MB. Pentru download de pe acest site, se trimite link-ul adresei de gazduire si printr-un simplu click se poate descarca. Viteza foarte buna de upload/download; fara username & password, fara complicatii
Un clip video spectculos, dinamic, ritmat, muzical. O melodie compusa in totalitate din sunete generate de diferite interactiuni mecanice cu un CAN de RED BULL.Iti da aripi! :p
Sunt un milion de motive PRO pentru a alege un Mac. Dar poate si un milion de motive CONTRA. Tu decizi...insa poate unul dintre aceste [spoturi video] te va convinge mai repede!
THE PIANO -> Un scurt-metraj de animatie 3D, foarte dragut, dar profund si miscator totodata, avand ca si coloana sonora o compozitie a lui Yann Tiersen (a semnat coloana sonora si pentru filmele Amelie si Goodbye, Lenin!)
La un banal eveniment din Bucuresti, abordandu-ma nepoliticos in timp ce imi savuram bautura racoritoare, un individ m-a intrebat cu tupeu daca poate sa faca o poza cu mine. Politicos nu l-am refuzat si de aici a rezultat aceasta poza, primita ulterior pe mail chiar de la el. (a insistat chiar sa ma tina de umar!!!)Ulterior am aflat de la niste prieteni ca ciudatul era bine-cunoscutul dj Tiezto (parca, sau poate cu "s"...pe-acolo ceva????) HA-HA!
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~
Acum pe bune: Lui Tiesto se pare ca ii place in Romania...Evenimentul gazduit la Sala Polivalenta a fost din plin promovat in mai toate media, iar rezultatul s-a vazut direct la fata locului. In jur de 10.000 de oameni (dupa aprecierile mele) au umplut pana la refuz locatia, setup-ul multimedia (scena, sunet, lumini, proiectii) mi s-a parut excelent, iar prestatia Olandezului Zburator a fost de-a dreptul uluitoare (desi eu nu sunt vreun mare fan al curentului trance). Si mai interesanta, insa, mi s-a parut initiativa Kent de a organiza un meeting neoficial cu artistul, intalnire la care au participat doar o mana de invitati din baza de date a companiei. Printre cei norocosi m-am aflat si eu, avand prilejul (ca reprezentant al revistei de muzica si site-ului omonim, nights.ro) sa schimb cateva vorbe face-to-face cu DJul, sa facem poze si sa ne amuzam un pic.
The party was great, and the "chatting with Tiesto" experience was one of the kind.
IQ Ads este un site dedicat devoratorilor de publicitate. Sub sloganul "Cea mai lunga pauza publicitara", aceasta publicatie online ofera "la cald" materiale extrem de interesante si newsy (text, video, audio) din domeniul publicitatii.
Preview de spoturi publicitare autohtone si internationale
Recenzii, analize, reportaje, stiri si interviuri cu si despre oameni de marca din domeniu
Polls
Oferte de jobs pentru publicitate & domenii conexe
Arhiva de spoturi
Tips & Tricks
Inside stories
Baza de date completa cu toate agentiile de publicitate care activeaza in Romania (contact, info, descriptions, portofolios)
Abordand un tupeu cultural iesit din comun, incercand printr-un program adresat maselor sa implementeze si sa intareasca pofta de cultura si literatura unui segment relativ tanar, care afiseaza un oarecare dezinteres ostentativ pentru lectura, ziarul Cotidianul lanseaza oferta Colectia Cotidianul - carte de referinta, usor digerabila, la un pret special. In fiecare miercuri.
Ideea este excelenta, o mare bila alba pentru initiatori!
Pentru fanii Games & IT din Romania exista acum prima televiziune online digitala dedicata lor >> Arena TV.
Arena TV este un proiect indraznet, care isi propune sa informeze, sa educe si sa distreze si nu in ultimul rand sa redefineasca granitele comunicarii si intercomunicarii digitale.
Streaming video, emisiuni live, interviuri, recenzii despre cele mai HOT jocuri si aplicatii, sfaturi, comentarii si reportaje si flash-uri informative.
Arena TV emite online zilnic intre orele 19.00 si 21.00, cu repetarea programelor in intervalul 23.00 - 17.00
Due to some "never mix friendship with business" issues, this party flyer got UNpublished. But, for graphic fans all over, here is the director's cut version :pp
In timp ce surfam pe net dupa diferite imagini interesante pentru le integra in design-urile pe care le fac, am gasit o fotografie cu o actrita frantuzoaica de teatru, ipostaza surprinsa chiar in timpul unei piese. Fizionomia si trasaturile mi s-au parut geniale! Expresia ei mi se pare ca poate imortaliza o paleta foarte larga de sentimente, unele chiar diametral opuse. In acest sens am conceput, asadar, design-ul urmator >>
[ps: nu stiu cum o cheama, dar are asa un aer de...Lulu]
Imi place Corinne pentru ca stie sa deseneze sentimente prin intermediul muzicii. Are o voce placuta, calda si patrunzatoare. Corinne a studiat literatura engleza la Leeds University si a fost de mica atrasa de muzica. Click-ul s-a produs insa in perioada in care a lucrat intr-un bar de jazz, aceasta experienta facand-o sa descopere in ea veleitati de cantareata si compozitoare,ulterior abordand un placut stil neo-soul. In 2006 debuteaza cu primul album solo.
Desi e vineri, desi m-am culcat azi dimineata la 5.30 AM ca sa ma scol la 7:00 AM sa ajung la facultate la cursul cu studentii, desi era prima mea intalnire cu ei (si evident aveam ceva emotii si eu), desi nu beau cafea azi a trebuit sa bag una, totusi am un mare zambet pe buze si o stare optimista. Anul I sunt mereu funny. Sunt si ei micuti, abia iesiti din liceu, sunt proaspeti, entuziasti, frenetici, cu chef de shotii, amuzanti, neastamparati (am ajuns sa vorbesc chiar ca un profesor...).
Am tinut celebra ora introductiva intr-o cheie pozitiva, le-am dat drumu mai devreme, le-am explicat regulile jocului si le-am oferit si cateva inside tips despre facultate si ocupantii ei...
E vineri. E 12.00 PM...prin facultate e cam pustiu...normal profii care se respecta nu au ore vinerea...cum vine aia? pai unde mai e weekendu de 3 zile? :ppp lasa-i pa saracii seminaristi sa vina ca fraierii de la 8 AM (pai cine mai vine a doua oara de la ora asta? dintr-un curs de 4 ore [8-12] poate sa ajung si eu pe la un rezonabil 9.30..hehehe). Vreme cam nasoala, nici de tigari nu am chef...
Mai am o grupa de golani. Intra in 15 minute. Aceeasi poliloghie repetata a doua oara. Poate cu ceva improvizatii...
E bine sa fii profesor (seminarist, in fine)...e bine ca ma saluta secretarele cu "buna ziua,domnule profesor", ca am acces in zonele "teachers only", ca pot sa intru cand vreau in cancelarie si secretariat, ca mai prind si eu cate un fursec/suc de pe la "protocoale", e bine sa fii profesor pentru ca lumea "looks up to you" asa ca "i've got to set an exemple", pentru ca prezenta feminina la cursuri e mereu aproape de 100%, e bine pentru ca sunt aici, in facultatea pe care abia am terminat-o acum 1 an (e al doilea an de `teaching` deja), e bine pentru ca mai castig un extra money si din treaba asta si nu in ultimul rand e bine pentru constiinta mea cand ma gandesc ca acolo, undeva, poate am reusit sa asez si eu o pietricica la baza a ceea ce inseamna invatamant jurnalistic in Romania...
Care?cutare revine. Ai ghicit! si se gindeste la tine, incepind de joi 5 octombrie. Noul atelier este deschis pentru vizitatorii pe care ne-ar placea ca obiectele noastre sa-i transforme in cumparatori. Cu aceiasi pasiune pentru personalizarea spatiilor interioare am pregatit cateva surprize alaturi de binecunoscutii pufi, asternuturile primitoare, draperiile multicolore si prietenoasele jucarii. Preturi pentru toate buzunarele.
Atelierul ramine deschis in fiecare zi intre orele 12 si 21, pana luni 10 octombrie.
Dupa, asteptam in continuare vizitatori, dar cu programari la numarul de telefon: 0721.161.092 (Alina).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
CARE?CUTARE >> Str. Maltopol nr.17, et.2, ap.5
(strada este aproape de Piata Victoriei, din Bd.Titulescu spre Gara de Nord)
---------------------- In mod traditional cultura otaku a fost identificata in special cu benzile desenate japoneze (manga) si animatiile japoneze (anime) care sunt legate strans de alte forme de cultura populara contemporana precum jocurile video, muzica, filmul, moda si literatura, extinzandu-se de fapt in majoritatea domeniilor culturii de masa. Puternica influenta a culturii otaku se datoreaza rolului jucat de ea in industria divertismentului si a absorbit cele mai diverse forme de expresie si noi tehnologii.
Ideea acestui festival are precedente concrete in diverse evenimente, dintre care cel mai recent ar fi MANGA ANIME @ CARTURESTI, care a avut loc la sfarsitul lunii mai a acestui an, adunand artisti si fani din toata tara, printre ai carui organizatori se numara si comunitatea Manga.ro.
Bucuresti 08 octombrie (Centrul National al Dansului) INTRAREA LIBERA
11.00 - 21.00 Muzica, Expozitie, ModaBaza electronica de distributie materiale digitale si informareProiectii AMV, Sesiuni de GO, Gaming, Origami Proiectii anime/montaj anime Proiectii documentare, Concurs de gaming Discutii, prelegeri pe urmatoarele teme:- Rolul tehnologiilor mobile in proliferarea culturii otaku- Cultura otaku in restul asiei (Thailanda, Coreea, China, Taiwan) Inchiderea festivalului la ora 21.00.
ADRESA: TNB, Sala Rotunda etaj 3/4, Bd. Nicolae Bălcescu 2, Bucureşti.
A inceput scoala. Facultatea, liceul...cum vrei sa o iei. Cu bune, cu rele, cu chef, cu sictir, cu febra, cu emotii, cu drag de revedere, cu shotii, cu examene, cu note, absente, cu chiuluri, cu balul bobocilor, si cu altele...
Pentru mine inceputul a fost marcat doar de curiozitati: sa vad cate cursuri mi-au dat sa predau anul asta, cate boboace dragute avem la anul I, ce mai zic profesorii, ce dotari HI-TECH mai avem prin laboratoarele de multimedia si nu in ultimul rand ce povesti plictisitoare o sa imi mai zica tanti Tantza, femeia de serviciu de la facultate...