|| Home
Cautare


Blogroll
RSS Feed

 

For supporters
Memories Box

.png / 11kb / 150x117:


About me
Also on

 
Matei Stoicovici's Facebook Profile

I Support

Programul Rabla 2012


Bursa Rabla 2012


Cosmetice BIO organice

Stats

Statistici live pe www.statistics.ro

eXTReMe Tracker

Creative Copyright
Creative Commons License
Memories Box by Matei is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 France License.
Based on a work at www.memoriesbox.blogspot.com
Social: FREE HUGS Bucuresti, Romania [filme]
29 September 2007

Free Hugs se intampla si la noi - Magheru / Universitate


Ma gandeam la un lucru - nu ar fi tare ca un numar cat mai mare dintre bloggerii interesati sa organizam si sa promovam un mini-happening de o zi in care sa dam Free Hugs in centru? Macar daca ne-am strange si 10 oameni si tot ar fi bine. Facem apel, concepem si un flyer, il dam sa circule pe blog-uri...si totul sa se termine cu un vin fiert pe undeva...astept feedback!

  • am mai scris despre campania FREE HUGS aici [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 4:40 PM   14 comentarii
Manifest: STOP TORTURARII ANIMALELOR! campanie sociala ProTV

Postul de televiziune PRO TV a lansat o campanie social-civica, o petitie pentru salvarea animalelor - "STOP TORTURARII ANIMALELOR!". Prin aceasta se incearca a se pune capat abuzurilor la care sunt supuse animalele in Romania si imbunatatirea legislatiei in domeniu.

Daca si tu vrei ca cei care maltrateaza animalele sa raspunda pentru faptele lor, ia atitudine si semneaza aceasta petitie! Petitia cu semnaturile noastre va ajunge la Parlamentul Romaniei, astfel incat o noua lege pentru protectia animalelor si poate o Politie a Animalelor (Animal Police) sa inaspreasca pedepsele pentru cei care maltrateaza animalele. Pana acum petitia online de pe site-ul ProTV a fost semnata de circa 120.000 oameni.
  • Semneaza petitia `STOP TORTURARII ANIMALELOR!` aici [+]
  • Mai multe despre petitie pe site-ul ProTV aici [+]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 3:31 PM   1 comentarii
Games: LONDON Games Festival 2007

Intre 22 octombrie - 2 noiembrie are loc in capitala britanica - LONDON Games Festival, editia 2007. Vor avea loc: prezentari de jocuri in premiera, live demos, lansari de productii recente, workshop-uri, decernari de premii pentru anumite segmente din industrie, discutii cu profesionisti, s.a.

  • Pentru detalii vezi site-ul London Games Festival aici [+]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 2:53 PM   0 comentarii
Art: eXplore Dance Festival 2007 > 22 - 28 oct, Bucuresti
eXplore Dance Festival 2007
editia a II-a
Festival international de dans contemporan pentru tineri coregrafi
CNDB, CNB, Teatrul Odeon Bucuresti


ArtLink, in colaborare cu Centrul National al Dansului Bucuresti, organizeaza a 2-a editie a festivalului `eXplore dance`, in perioada 22 - 28 octombrie 2007, la Bucuresti. Tema acestei editii este `Identitatea` – cat de mult din mesajul coregrafic se datoreaza identitatii personale si cat de mult identitatii sociale? Identitate artistica? Identitate personala? Identitate sociala?

Pe parcursul saptamanii vor exista 12 spectacole urmate de discutii la scena deschisa, 1 atelier international de dans, 1 masa rotunda.

  • Pentru detalii despre artisti si program eXplore Dance Festival 2007 vezi aici [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 2:24 PM   0 comentarii
ADs: PRO FM catroon TV clip > by Matei Branea

Spot TV pentru PRO FM - The Hit Factory / by Matei Branea

  • Viziteaza site-ul lui M. Branea aici [+]
  • via feeder

Labels: , , ,

amintit de: Matei @ 2:12 PM   0 comentarii
Film: `Mana Libera lui Cristian Nemescu` @ Elvira Popescu
Carte Blanche à… / Mana Libera lui… Cristian Nemescu
2, 3 si 4 octombrie @ Sala Elvira Popescu (Institutul Francez)
starting: 07:00 PM

Cristian Nemescu, talentatul regizor roman decedat in mod tragic in august 2006 intr-un accident de circulatie, a fost unul dintre reprezentantii de valoare ai noului val cinematografic din Romania (alaturi de Mungiu, Muntean, Puiu, Gabrea s.a.). Este creatorul unui cinema cu un pronuntat caracter social, uman, tragic si adesea comic.

In onoarea sa, Institutul Francez din Bucuresti, organizeaza un nou episod din seria `Mana libera lui…`, un calup de proiectii, intinse pe 3 zile. Vom avea parte de filmul `California Dreamin’` ultimul produs al regizorului Cristian Nemescu (premiul `Un Certain Regard` la Festivalul de la Cannes in 2007), si apoi sunt propuse publicului altele doua filme din cinematografia franceza. Unul din repertoriul clasic si altul mai recent, pelicule care l-au marcat atat pe Nemescu atat din punct de vedere profesional cat si in calitate de cinefil.

  • Program `Mana Libera lui Cristian Nemescu` @ Elvira Popescu:
  • Marti 2 octombrie - California Dreamin’ (R: Cristian Nemescu, 2007, drama, durata: 2h35) / info IMdB aici [+]
  • Miercuri 3 octombrie - Trois couleurs – Rouge (R: Krzysztof Kieslowski, 1994, drama, durata: 1h39) / info IMdB aici [+]
  • Joi 4 octombrie - La Haine (R: Mathieu Kassovitz, 1995, drama, durata: 1h35) / info IMdB aici [+]
  • Adresa Sala Elvira Popescu (Institutul Francez, Bucuresti): Bdul Dacia nr. 77

Labels: ,

amintit de: Matei @ 1:10 PM   0 comentarii
Web: CLANDESTINO > by Razvan Exarhu
28 September 2007
Razvan Exarhu si-a lansat un nou proiect web, intitulat Clandestino. Este vorba de o platforma mediatica online hibrida, care incorporeaza articole blog-alike si un post de radio online ce emite muzica de calitate. Clandestino se afla inca in varianta beta, insa ni se promit imbunatatiri si surprize.
  • Viziteaza Clandestino aici [+]
  • Razvan' blog aici [+]
  • Asculta Radio Clandestino online aici [+]

Labels: , , ,

amintit de: Matei @ 2:38 PM   0 comentarii
Gadget: Samsung x ARMANI mobile phone

Samsung si Armani au colaborat pentru a scoate pe piata un telefon smart & fancy - The Armani Phone. Aparatul are o frecventa tri-band, camera foto de 3 megapixel, display de 2.6-inch si 262K culori, touchscreen LCD, Bluetooth 2.0, slot microSD card, full Internet browser, si suporta muzica, fotografii si filme. Pretul nu a fost stabilit inca pentru piata din Europa, unde va ajunge undeva la jumatatea lunii noiembrie.

Labels: , , ,

amintit de: Matei @ 2:25 PM   0 comentarii
ADs: Investing in Wind Energy

Iata o reclama-filmulet foarte interesanta, care face o paralela intre modul cum este perceput si (ne)tolerat un personaj burlesc, inadaptat si neinteles si modul sceptic cum priveste lumea energia eoliana alternativa, provenita din vant. Nice!

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 2:13 PM   0 comentarii
Concert: PET SHOP BOYS @ Sala Palatului > 19 oct
PET SHOP BOYS
19 octombrie @ Sala Palatului, Bucuresti
starting: 7:30 PM
*** UPDATE ***: Concertul a fost reprogramat pentru data de Duminica, 25 noiembrie @ Sala Palatului.

Trupa electro-pop britanica The Pet Shop Boys va sustine, in premiera la Bucuresti, un concert `de elita`, ce face parte din turneul de promovare a albumului `Fundamental`, al 9-lea din palmaresul trupei. Organizatorii vorbesc despre un performance scump, atat onorariul artistilor cat si biletele la concert fiind destul de piperate.

Trupa va dispune de un setup de scena impresionant, cu proiectii laser tridimensionale, visuals-uri si un sistem de sunet de ultima generatie. Cei doi membri - Neil Tennant si Chris Lowe - vor sosi in Romania cu o zi inainte de concert.
  • Pret bilete concert Pet Shop Boys @ Sala Palatului: exista mai multe variante de bilete, iar preturile variaza intre 100 - 500 RON.
  • Bilete Pet Shop Boys - categoria I (sectoarele A, B si C) = 300 RON / categoria a II-a (sectoarele A, B, C, D, G, H, I) = 250 RON / categoria a III-a (F, G, H, I) = 200 RON / categoria a IV-a (sectoarele J, M, K, L) = 150 RON / categoria a V-a = 100 RON. Biletele VIP sunt numai pentru sectorul A si vor costa 500 RON.
  • Biletele pentru concertul Pet Shop Boys pot fi cumparate de la Sala Palatului, magazinul Muzica, reteaua Carrefour, Teatrul National, Teatrul Notara, statiile de metrou Unirea 1 si 2. Si on-line de pe bilete.ro, blt.ro si biletedelatati.ro.

Labels: ,

amintit de: Matei @ 1:01 PM   1 comentarii
Book: Ghidul managerului de presa > Humanitas
27 September 2007

Editura Humanitas lanseaza volumul `Ghidul managerului de presa`, editat cu sprijinul Freedom House Romania.

Volumul cuprinde 8 capitole, redactate de autori diferiti, manageri sau jurnalisti din peisajul media romanesc, sub coordonarea Cristinei Simion, director general al Edipresse Romania.

  • Colaboratori la realizarea `Ghidului managerului de presa` au fost: Silviu Ispas (director general ARBOmedia), Liviu Burlacu (secretar general al Biroului Maghiar de Audit al Tirajelor), Catalin Tolontan (redactor-sef Gazeta Sporturilor), Delia Mucica (jurist specializat in drepturi de proprietate intelectuala), Vlad Arghir (creator de identitati vizuale pentru presa scrisa), Cristina Simion (director general al Edipresse Romania), Daniela Cristescu (director general al Liberis Publications Romania) si Arina Ureche (director general al Biroul Roman de Audit al Tirajelor [BRAT]).

Tirajul acestui volum va fi de 2.000 de exemplare, dintre care 1.400 de volume vor fi distribuite prin intermediul Librăriilor Humanitas, iar 600 vor fi administrate de Freedom House, care le va distribui unitatilor de invatamant specializate pe jurnalism si stiintele comunicarii.

  • Pret: `Ghidului managerului de presa`, Humanitas - 23 RON

Labels: ,

amintit de: Matei @ 5:49 PM   0 comentarii
Party: KHIDJA @ Frame > sambata 29 sept
KHIDJA
(Rusu & Flore)
sambata 29 septembrie 2007 @ Frame Club
  • Adresa Club Frame: Bdul. Magheru nr. 38 B (in Piata Romana)

Labels: ,

amintit de: Matei @ 4:07 PM   0 comentarii
Concert: *update* PINK MARTINI @ Sala Palatului, 27 oct

PINK MARTINI
27 Octombrie @ Sala Palatului
starting: 8:30 PM

Anuntam in august (citeste aici [+]) despre performance-ul trupei-orchestra PINK MARTINI in premiera la Bucuresti. Concertul, organizat de Emag!c Entertainment, face parte din cadrul turneului de promovare al noului album - `Hey Eugene!`.

  • Pret bilete Pink Martini Bucuresti: Exista 4 categorii de bilete: de 60, 85, 100 si respectiv 130 RON. Bilete la Pink Martini pot fi cumparate de pe site-ul myticket.ro aici [+], precum si din reteaua magazinelor Diverta.

Labels: ,

amintit de: Matei @ 3:52 PM   0 comentarii
Party: KID 606 @ Arenele Romane, 29 sept
KID 606
live act
sambata 29 septembrie 2007
Arenele Romane

Miguel Depedro (aka Kid 606) este producator si DJ american, axat pe un stil muzical indie electronica. Muzica sa este o fuziune intre hard techno, indie-punk, noise-rock si breakbeat, reusind intr-un mod impresionant sa satisfaca preferintele unui public variat.

Alaturi de Kid606, la Arenele Romane vor mai performa si Gojira si DJAhz. Visuals semnate de Dreamrec si SKVJS Crew.

  • Pret bilet/intrare Kid 606 @ Arenele Romane: 20 RON (se achizitioneaza in seara evenimentului)

Labels: ,

amintit de: Matei @ 3:31 PM   0 comentarii
Fashion: FACE HUNTER > London Street Fashion blog
Face Hunter - urban & street fashion in London, UK
Face Hunter este unul dintre cele mai interesante blog-uri de urban street fashion din UK. Acesta apartine unui londonez de 30 de ani, care isi spune Yvan the Face Hunter. Un blog minunat, colorat si fresh, actualizat constant cu noi fotografii. Blog-ul functioneaza de la inceputul lui 2006, ajungand deja sa aiba o medie de 9.000 vizitatori pe zi!
  • Viziteaza blog-ul Face Hunter aici [+]
  • Viziteaza profilul de Myspace al lui Yvan the Face Hunter aici [+]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 2:12 PM   0 comentarii
Party: ANDY FLETCHER (Depeche Mode) @ Kristal, 18 oct

ANDY FLETCHER (Depeche Mode)

DJ set

18 octombrie @ Kristal Glam Club

Andy Fletcher (aka `Fletch`), membru fondator si liant al trupei rock DEPECHE MODE, va reveni in Romania pentru a mixa in cadrul a 2 show-uri, sustinute de Heineken Music si Finlandia Vodka.

Show-urile vor avea loc pe zilele de 18 octombrie la Bucuresti (Kristal Glam Club) si pe 20 octombrie la Timisoara (Club Heaven). Andy Fletcher va face un set relaxat, mixand piese si stiluri muzicale din aria `personal favorites` (dar si hit-uri Depeche Mode)

  • Pret bilete Andy Fletcher @ Kristal: 60 RON in avans de pe myticket.ro aici [+] sau din magazinele Diverta / 80 RON la intrare.

Labels: ,

amintit de: Matei @ 1:05 PM   0 comentarii
Web: GOOGLE face 9 ani !
Gigantul Google implineste azi 9 ani de activitate. La multi ani Google!
  • Google a fost fondat in anul 1998 de catre 2 studenti de la Standford University - Larry Page si Sergey Brin (astazi multimiliardari). In prezent la Google lucreaza peste 13.700 de angajati. In anul 2006, conform topului alcatuit de Fortune Magazine, Google a castigat primul loc drept cel mai bine platit loc de munca din SUA. Am scris aici [+]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 12:55 PM   0 comentarii
Party: OLIVER KLEIN @ Session Club, by Synthplants
Synthplants prezinta:
Oliver Klein
[ D'Town, Germany]
Vania / Ali Nasser / Dan O
20 octombrie @ Session Club
  • Adresa club Session: Str. Elefterie nr. 48-49, Bucuresti
  • Pret bilete/intrare Oliver Klein: 20 RON <>30 RON > 12:00 AM

Labels: ,

amintit de: Matei @ 12:11 AM   0 comentarii
Film: PARTY PAUL on holiday @ Berlin
26 September 2007

Tanarul si excentricul coregraf, dansator si actor de teatru Paul Dunca (a semnat coregrafia la piese precum `Bitter Sauce`, `O statie…` sau `No One`, a jucat/dansat in `100%` si `Protect` si il stiti si din reclamele la JOE) video-documenteaza si scrie o noua fila de jurnal pentru seria `Party Paul`, de data asta un filmulet din vacanta sa la Berlin, unde s-a bucurat de atentia unor personaje foarte colorate si de stilul lor de viata boem.

  • Urmariti FILMUL pe getloaded.ro aici [+]
  • Mai multe despre Paul Dunca pe site-ul alternativ.ro aici [+]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 11:22 PM   1 comentarii
Film: Gestures of Reconciliation @ Centrul CEH, 27 sept

Chiar si dupa 60 de ani de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, efectele acestuia sunt inca resimtite de societatea contemporana. Atat institutii publice cat si simplii oameni incearca sa depaseasca prejudecatile sau problemele aparute odata cu razboiul.

`Gestures of Reconciliation` este un concurs international de scurt-metraje initiat in 2005 de catre Goethe Institut, in colaborare cu `Remembrance and Future`.

Studenti la film sau arte din 8 tari est-europene (Belarus, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Rusia si Ucraina), din Israel, Germania si SUA, au prezentat in filmele lor gesturi de reconciliere, din perspective foarte diferite – pe plan politic, civic, religios, interuman, stiintific sau chiar artistic. Cu ajutorul Institutului Goethe a fost realizata o selectie formata din 30 din filme de la competitie.
  • Pentru mai multe detalii viziteaza blog-ul Centrul Ceh aici [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 3:25 PM   0 comentarii
Party: J Saintil & Tom Wilson @ EMBRYO, 29 sept
`RUB-A-DUB-DISCO`
J. SAINTIL (club The End / 93 Feet East, London)
Tom Wilson
sambata 29 septembrie @ Embryo club
  • Viziteaza profilul lui J Saintil pe Myspace aici [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 2:19 PM   0 comentarii
Happening: Noaptea ALBA BUCURESTI - filme
25 September 2007

Proiectii laser in Parcul Izvor - 22 septembrie 2007, Noaptea Alba in Bucuresti

Feedback: Noaptea Alba in Bucuresti din 22-23 septembrie a fost intr-adevar unul dintre cele mai frumoase si interesante happening-uri organizate vreodata in Capitala. Evident ca se putea si putin mai bine, insa per total a fost un eveniment complex reusit! Felicitari!

Labels: , , ,

amintit de: Matei @ 11:57 PM   0 comentarii
Fashion: HOLOGRAME la show-ul DIESEL Spring/Summer '08

Diesel 'Liquid Space' Holographic Fashion Show

Brand-ul DIESEL a spart toate normele si a uluit publicul prezent la fashion show-ul `Preview Collection` pentru Spring/Summer 2008, atunci cand pe catwalk, pe langa manechine, au aparut proiectii de holograme 3D.

Diesel a introdus audienta intr-o calatorie fantastica si ireala prin timp si spatiu lichid, catre o lume himerica, hipnotizanta in care salasluiesc fiinte bioluminescente, cefalopozi mecanici uriasi, aquanauti din viitor si misteriosi polipi galactici. Este primul show fashion-multimedia din lume, iar Diesel merita aplauze!

Labels: , , ,

amintit de: Matei @ 11:38 PM   0 comentarii
Concert: BEYONCE @ CLUJ > 22 oct, Stadionul Moina
Vodafone Best Music
BEYONCE
22 octombrie @ Stadionul Ion Moina, CLUJ


Faimoasa starleta pop Beyonce va concerta pentru prima data in Romania pe data de 22 octombrie. Surpriza este ca performance-ul nu va avea loc la Bucuresti (asa cum am fi crezut) ci la Cluj-Napoca. Concertul Beyonce este adus de Vodafone prin Fundatia Pheonix si face parte din turneul mondial `The Beyonce Experience`. Locatia concertului va fi Stadionul Municipal 'Ion Moina'.

  • Pret bilete concert Beyonce @ Cluj: bilet normal - intre 50 si 90 RON // bilet VIP - 350 RON. Biletele se cumpara din reteaua Diverta, Casa de Cultura a Stundentilor Cluj -Napoca, clubul Diesel, precum si de bilet.ro aici [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 11:20 PM   7 comentarii
Music: Love Grenades

Love Grenades - `Young Lovers` video

(trupa americana de Electro / Punk / Bossa Nova)

  • Viziteaza profilul trupei Love Grenades pe Myspace aici [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 6:08 PM   4 comentarii
Media: PSYCHOLOGIES Magazine in ROMANIA
Dupa Franta, Italia, Spania, UK, Rusia si China, a venit si randul Romaniei sa intregeasca familia de reprezentanti ai revistei franceze PSYCHOLOGIES. Psychologies Magazine Romania a fost lansata azi de catre concernul de presa Edipresse, sub licenta Finev (Franta).

Revista Psychologies este prima publicatie la nivel mondial dedicata femeilor care vor sa se cunoasca si sa se inteleaga mai bine pe ele insele si pe ceilalti. Revista Psychologies va aparea lunar, intr-un tiraj de 30.000 de exemplare, iar pretul va fi de 6.9 RON.

  • Site-ul Psychologies.com aici [+]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 5:19 PM   0 comentarii
Film: Zilele filmului RUS @ ICR > 1&2 octombrie
Zilele Filmului RUS
editia 2
1-2 octombrie @ Institutul Cultural Roman (ICR)

A doua editie a Zilelor Filmului Rus, organizat de ICR la inceputul lui octombrie, este o ocazie pentru fanii scolii de cinematografie omonime sa se delecteze cu o seama de productii recente (scurtmetraje si documentare) ale unor cunoscuti cineasti rusi.

  • Program Zilele Filmului Rus:
  • 1 octombrie > `Libertate «à la russe»` (documentar politic, 2006) realizat de actorul, scenaristul si regizorul Andrei Smirnoff // `Dragostea mea` (R: Andrei Petrov) // `Micuta Katerina` (R: Ivan Golovnev, 2004)
  • 2 octombrie > `Fetele din Stalingrad` (R: Tatiana Donskaia, 2006) // `A ucide un om` (documentar, R: Tofik Sahverdiev) // `Ultimul secret al lui Theremin`(R: Iraida Yusupova si Alexander Dolgin)
  • Mai multe detalii pe site-ul ICR aici [+]
  • Adresa ICR: Aleea Alexandru nr. 38

Labels: ,

amintit de: Matei @ 4:51 PM   0 comentarii
Happening: AVMotional | AVion_04 @ Orange Concept Store, 28 sept
AVmotional 2007
AVion_04
NO DOMAIN @ Orange Concept Store
28 septembrie / starting 7:00 PM

La editia AVMotional din acest an sunt invitati cei de la studioul spaniol de design No Domain (Barcelona), responsabili de creatii pentru brand-uri notorii precum: Nike, Heineken, Adidas, Seat, Fox, Nestle, Levi's, Red, VH-1, MTV, s.a.

'Our work may be defined as graphic design mixed with video art, mixed with illustration, mixed with animation, mixed with experimentation, mixed with advertising, mixed with large doses of pop, lo-fi, hi-fi and improvisation".

AVion - face parte din seria de proiecdte AVmotional dedicate in special profesionistilor sau dependentilor de AudioVideo experimental. AVMotional este un playground necenzurat pentru visual artist-ii care iubesc muzica si improvizatia si pentru muzicienii care au o pasiune pentru video si grafica vizuala.

  • Viziteaza AVMotional pe Myspace aici [+]
  • Viziteaza site-ul Nodomain.com aici [+]

Labels: , , ,

amintit de: Matei @ 1:34 PM   0 comentarii
Party: DJ VADIM la Bucuresti @ Becker Brau, 17 noiembrie
Fundatia Phoenix prezinta:
DJ VADIM
SOUNDCATCHER SOUNDSYSTEM
17 noiembrie @ Becker Brau Live Music
starting: 9:00 PM

Anuntam inca din iulie despre a doua sosire a lui DJ VADIM [Ninja Tune, UK] la Bucuresti. Pe numele sau Andrey Gurov, DJ Vadim va sustine performance-ul Soundcatcher Soundsystem, alaturi de Yarah Bravo (vocal) si Bongo Pete (percutie), dar si cu Kathrin de Boer (vocal), pe care veti avea ocazia sa o vedeti si pe 13 octombrie impreuna cu Bonobo (detalii aici [+]) pentru opening act. In plus, vom avea ocazia sa vedem si pe cei de la Belleruche - o trupa foarte proaspata, cu un sound `turntable soul music` (platane, chitara si voce).

  • Pret bilete/intrare DJ Vadim 17 noiembrie: 35 RON pana in ziua evenimentului // 45 RON la intrare.
  • Bilete la DJ Vadim se pot cumpara de pe bilet.ro (aici [+]), in reteaua bilet.ro sau Librariile Carturesti.
  • Viziteaza blog-ul evenimentului aici [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 12:27 PM   1 comentarii
Web: Ze List.ro - indexator de blog-uri
Am descoperit recent Ze list.ro - un site aflat inca in varianta beta, dar care se anunta un viitor Technorati romanesc. Pe scurt - este un site care indexeaza blog-uri romanesti, iar pe baza unor calcule complexe (algoritmi, grafice, vectori, matrice) similare cu cele folosite de Google pentru a aduna informatii, acesta confera fiecarui blog existent in lista un anumit rank de notorietate/influenta.

In acest fel, poti sti oricand cate link-uri active exista catre si dinspre fiecare blog in parte. Cuantificarile suporta, insa, o reactualizare de o saptamana. Lista a inceput initial cu blog-urile de la festivalul RoblogFest, insa in acest moment sunt inscrise peste 700 de blog-uri.

Responsabili pentru acest proiect sunt cei de la TreeWorks, care promit `more things to come`.

  • Viziteaza Ze List.ro aici [+]
  • viziteaza site-ul TreeWorks aici [+]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 1:59 AM   4 comentarii
Film: `Am o slujba naspa rau` > cu Oana Pellea
24 September 2007
`I Really Hate My Job` (rom: Am o slujba naspa rau) este o comedie britanica semnata de Oliver Parker, in care joaca romancele Oana Pellea si Alexandra Maria Lara.
Actiunea de desfasoara in Londra, cartierul Soho, in restaurantul Stella Bar. Aici lucreaza cinci femei, care n-au nimic in comun in afara de slujba lor. Intr-o seara ca oricare alta, `inveselite` de ceva alcool, ele se apuca sa discute despre vietile si visele lor, despre teama de a imbatrani si dorinta de a lucra intr-un alt loc. Clientii vin si pleaca fara sa aiba habar de ce le preocupa pe cele cinci: sobolanii care se inmultesc in restaurant, certurile cu privire la natura artei, o mica revolutie comunista petrecuta in bucatarie... Insa mai insuportabila este asteptare unei faimoase vedete de la Hollywood ce urmeaza sa serveasca masa sub ochii lor. Cele 5 se vor lupta sa salveze reputatia cafenelei lor...
  • Filmul `Am o slujba naspa rau` ruleaza deja in cinematografe
  • Detalii despre film pe IMdB aici [+]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 6:12 PM   1 comentarii
Lifestyle: MADISON Boutique > prima parfumerie de lux din Romania

MADISON boutique
- parfumerie de lux -
opening october 2007
Strada General Berthelot nr. 5, Bucuresti

`Pana acum Romania nu s-a bucurat de un templu al parfumeriei selective, insa incepand cu luna octombrie, acest univers olfactiv va deveni mai usor de patruns si de inteles. Boutique-ul MADISON este un spatiu al mirosului ca niciun altul. Dorindu-si sa devina destinatia celor care nu vor sa se amalgameze cu multimile cand isi exprima personalitatea prin miros, MADISON a aliniat o selectie de case de parfumuri care aduc la Bucuresti perfectiunea din lumea de `haute parfumerie`. O alternativa pentru magazinele obisnuite de parfumuri: marci de lux, prestigioase, exclusive…miresme create in spiritul traditiei, cu expertiza, talent si pura arta a parfumeriei.

  • Case de parfumuri: Clive Christian, Annick Goutal, Creed, Ineke San Francisco, Claus Porto, Eau d’Italie, Comme des Garcons, Carthusia, Boellis-Panama 1924, Miller Harris, Tann Rokka, Nasomatto, Costume National, Etat Libre d’Orange, Chanel, Hermes, Givenchy, Dior, Thierry Mugler, Lolita Lempicka.
  • Categorii de parfumuri: `clasice, traditionale` si `avant-garde, nonconformiste`
  • Preturi produse: eaux de parfum, eaux de toilette, colonii > 50-400 EUR // parfum pur > 250-2,200 EUR // lumanari, accesorii, produse pentru ambianta caminului > 20-150 EUR
  • Viziteaza site-ul Madison Perfumery aici [+]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 5:40 PM   1 comentarii
Party: James ZABIELA @ Kristal > 5 octombrie
James ZABIELA
5 octombrie 2007
Kristal Glam Club reopening party
  • Pret bilete James Zabiela: 30 RON inainte de 12:00 / 50 RON dupa 12:00

Labels: ,

amintit de: Matei @ 4:54 PM   0 comentarii
Concert: IRIS 30 de ANI > 5 octombrie, Aeroportul Baneasa

IRIS
concert 30 de ANI
vineri 5 octombrie @ Aeroportul Baneasa
starting: 7:30 PM

Iris sunt una dintre cele mai longevive si apreciate formatii de rock din Romania. Cristi Minculescu & Company vor sarbatori 30 de ani de existenta a formatiei IRIS printr-un mega concert dedicat fanilor. Pe 5 octombrie, incepand cu 7:30 PM, pe Aeroportul Baneasa ii veti vedea pe cei de la IRIS, alaturi de: Nicu Covaci, Tudor Chirila, Florin Chilian, Felicia Filip, Maia Morgenstein, Paula Seling, Artanu s.a.

Labels: ,

amintit de: Matei @ 4:52 PM   1 comentarii
Film: KINOFEST > Festival de film digital, 13-14 octombrie

KINOFEST
editia 1
festival de film digital
13 - 14 octombrie 2007
Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC)

Primul festival de film digital din Romania, Kinofest, va avea loc la Bucuresti in perioada 13-14 octombrie la MNAC si va cuprinde o selectie de proiectii de peste 250 de filme din 30 de tari. Vom avea parte de productii semnate de castigatori de Oscar, de filme selectionate la Cannes 2007 si multe alte pelicule premiate la cele mai importante festivaluri internationale de gen.

Festivalul va combina filmul, muzica si multimedia cu workshop-uri, dezbateri si expozitii, intr-un efort de a incuraja si sustine potentialul creativ si cultural al tehnologiilor digitale si al artistilor din industrie.

Vor exista 4 sectiuni: Animatie (2D si 3D), Micromovies (filme dedicate pentru telefoanele mobile), One Minute Films (60 secunde), Fiction (maxim 10 minute)

  • Adresa MNAC: Calea 13 Septembrie, Casa Poporului, Bucuresti
  • Pentru mai multe detalii viziteaza site-ul Kinofest 2007 aici [+]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 4:29 PM   0 comentarii
ADs: Agentia de Monitorizare a Presei si Grey > impotriva defrisarii

Agentia de Monitorizare a Presei implementeaza, alaturi de agentia de publicitate Grey, o noua campanie sociala de informare si constientizare fata de mediu, sub mesajul `Nu taia padurea ca-n codru`. Campania care pune accentul pe defrisarile abuzive este in plina desfasurare si foloseste mai multe tipuri de media: print, outdoor, media neconventioanale si spot-uri radio. O idee excelenta pentru a determina autoritatile dar si cetatenii sa fie mai aware si mai responsabili vizavi de aceasta problema. Good job!

Labels: ,

amintit de: Matei @ 2:04 PM   1 comentarii
Happening: COZZZZZZZZZMONAUTICA sleep over session
COZZZZZZZZZMONAUTICA
SLEEP OVER session
24 septembrie @ Atelier 35
starting: 7:00 PM - pana dimineata devreme

Program de bord: prezentare si jucarii Star Wars de colectie (Andy Sinboy), prezentari despre mitologie si Luna (Adrian Sonka, Observatorul Astronomic), atmosfera sonora spatiala si sleep concert (Victor Plastic, Cote, Noizz.less, Susma), filme documentare (Cosmos, BBC Space, Space Exploration, s.a.), astrofilatelie (Alec Bartos).

`Veniti din timp, rezervati-va locuri, aduceti cu voi saci de dormit, izopren, perne, paturi si protectie contra frigului spatial etc., precum si alte device-uri necesare somnului profund`.

  • Adresa Atelier 35: Str. Selari, nr. 13, sector 3, Bucuresti.
  • Mai multe detalii pe blog-ul cozzzzzzzmonautica aici [+]

Labels: , , ,

amintit de: Matei @ 1:47 PM   2 comentarii
Gadget: noul iPod NANO video


Pentru ca traim in epoca small&cute&smart gadgets, cei de la Apple s-au gandit sa recosmetizeze vechiul iPod nano. L-au inobilat cu un ecran mai generos, cladit special pentru facilitatile video. Noul iPod Nano video are implementat un display de 320 x 240 px., cu o luminozitate cu 65% mai mare decat cea existenta pe display-urile anterioare. Carcasa playerului este fabricata din aluminiu si otel inoxidabil si are o grosime de doar 6.5 mm. Exista 2 variante de memorie pentru noul Nano - 4GB si 8 GB. Pretul unui ipod nano porneste de la 150 $.
  • Mai multe despre noul iPod Nano video pe site-ul Apple aici [+]

Labels: , , ,

amintit de: Matei @ 12:38 PM   1 comentarii
Party: DJ REVOLUTION @ Club Live, 28 septembrie
23 September 2007
Flama events prezinta:
DJ REVOLUTION
28 septembrie @ Live Club, Bucuresti (fostul Space)
Starting: 10:00 PM
Line-up: DJ Revolution, DJ Wiz, J.B, Dj Nemo, Dj Grand, Deejaygruv, Ufe, Marwan


Artistul Dj Revolution are o cariera impresionanta in industria hip hop, moderand de aproape 10 ani emisiunea `World Famous Wake Up Show`, show radio care are aproximativ 12 milioane de ascultatori saptamanal. Dj Revolution este cel mai ascultat DJ de hiphop din lume, iar in cadrul show-ului sau s-au lansat artisti precum Eminem, X-Zibit sau Delated Peoples.

  • Viziteaza profilul lui Dj Revolution pe Myspace aici [+]
  • Viziteaza site-ul DjRev.net aici [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 11:00 PM   1 comentarii
Concert: DEEP PURPLE la Bucuresti @ Stationul Cotroceni, 31 octombrie
Trupa britanica de hard rock DEEP PURPLE va sustine un performance live la Bucuresti, pe stadionul Cotroceni, pe data de 31 octombrie. Concertul Deep Purple de la Bucuresti face parte din turneul mondial `The Rapture of the Deep`, prin care isi promoveaza albumul omonim. Faimosul grup de rockeri va aniversa anul viitor 40 de ani de activitate.
  • Pret bilete concert Deep Purple la Bucuresti: intre 40 - 150 RON

Labels: ,

amintit de: Matei @ 10:42 PM   0 comentarii
Lifestyle: CATALOG IKEA 2008 [online]
Pentru fanii `cutiilor plate`, iata o veste buna. De la 1 septembrie s-a pus la dispozitie catalogul IKEA pentru anul 2008, in varianta online.
  • Vezi catalog online IKEA 2008 aici [+]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 7:27 PM   0 comentarii
Film: ANIM'EST 2007 > editia 2, Bucuresti | 5-16 octombrie
Festivalul International de Animatie
ANIM'EST 2007, editia 2
5 - 16 octombrie
la cinematografele: Europa, Elvira Popescu si Union

A doua editie a festivalului international de animatie ANIM'EST isi va deschide portile pentru 10 zile, in perioada 5 - 16 octombrie. Vor fi proiectate sute de animatii din toate zonele cinematografice importante, scurt si lung-metraje, productii mai noi sau mai vechi, acestea fiind grupate in jurul unor portrete de autor sau a unor retrospective remarcabile. In plus vor exista concerte, performance-uri de visuals si work-shop-uri de animatie.

Anul acesta, pe langa sectiunea Panorama, vor fi introduse alte 5 sectiuni competitive: animatii de lungmetraj, animatii de scurtmetraj, animatii create de studenti, videoclip & advertising si animatie romaneasca (creatii de dupa 2000).
  • Mai multe detalii pe site-ul Anim'est aici [+]

Labels: , , ,

amintit de: Matei @ 7:09 PM   1 comentarii
Film: serialul PRISON BREAK > sezonul 3
21 September 2007
Prison Break - Season 3 - Trailer/Preview

PRISON BREAK
sezonul 3
starting: 17 septembrie 2007

Fanii notoriului serial de actiune Prison Break se pot bucra! Pe 17 septembrie televiziunea Fox a inceput sa difuzeze seria a 3-a, dupa succesul nebun inregistrat la public cu sezoanele anterioare.

Detalii cu privire la noile aventuri ale fratilor Michael Scofield si Lincoln Borrows sunt inca tinute secrete. Totusi, in cea de-a treia serie, detinutii vor fi din nou impreuna, iar conflictele si relatiile dintre ei vor fi reluate.

  • Mai multe detalii despre serial pe site-ul FOX aici [+]
  • Tip: episodul Prison Break S3 E1 (PB 3x01) se gaseste deja spre download pe DC++

Labels: ,

amintit de: Matei @ 2:07 PM   0 comentarii
Urban Sport: RAIDEXTREM, Trial Open @ Piata Unirii > 23 septembrie
in cadrul `Festivalul dintre blocuri`
RAIDEXTREM
concurs freestyle & trial de biciclete
duminica 23 septembrie @ Piata Unirii
intre: 10:00 AM - 3:00 PM
  • Locatie: Piata Unirii - parcul din spatele Palatului de Justitie
  • Pentru mai multe detalii viziteaza site-ul Raidextrem aici [+]

Labels:

amintit de: Matei @ 1:54 PM   2 comentarii
Art: Noaptea Alba in Bucuresti > Expozitie de Graffiti, 22 septembrie
Nopti Albe in Bucuresti:
Expozitie de Graffiti
22 septembrie, ora 2:00 PM @ Piata Constitutiei

In cadrul happening-ului `Nopti Albe in Bucuresti`, sambata, in Piata Constitutiei se va desfasura un concurs de lucrari graffiti. 100 m de `suprafata de joaca`, 17 artisti (writeri) din Romania si strainatate, 50 de panze cu graffiti, DJs & muzica, toate intr-un spectacol urban dedicat bucurestenilor.

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 1:09 PM   0 comentarii
Art: Periplu Urban @ Galeria Galateea > graphic design
Periplu Urban
graphic design
vernisaj: 21 septembrie,ora 6:00 PM @ Galeria Galateea
expun: Andreea Mogosanu (`Advertising against advertising`), Simona Stanciu (`I Love Bucharest`) si Anca Ungureanu (`Galele Circului`)
  • Adresa Galeria Galateea: Calea Victoriei nr. 132

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 12:43 PM   0 comentarii
Gadget: Google lanseaza GPHONE?
* Design-uri speculative, pentru viitorul GPhone *

Umbla vorba prin targ ca Google si-a propus sa intre pe piata de telefonie mobila. Si cui sa-i faca o concurenta mai buna decat nou-nascutului `copil teribil` iPhone?! Toata lumea se intrece in speculatii, insa Google tine bine secretul sub cheie.

Gadgetul-minune a lui Google va fi denumit cel mai probabil GPHONE si va fi diferit in primul rand pentru ca va permite si efectuarea de convorbiri gratuite via Internet (serviciul GTalk), odata ce GPhone va fi conectat la orice hot spot wireless din oras. Google va transpune serviciile si aplicatiile software dezvoltate deja (precum Search, Maps, Google Earth, Youtube, Blogger, s.a.) pe noul terminal, via un sistem propriu de operare bazat pe platforma open source Linux.

Google va lansa o intreaga serie de terminale sub brandul Gphone, al caror pret va oscila, conform acelorasi speculatii, undeva in jurul a 100 $. Tocmai ca sa poata fi cat mai accesibil. Totodata Google va introduce si GPay, noul serviciu de plata online prin mobil.

Iar daca pretul terminalelor o sa fie modic, sursa de venituri a gigantului va ramane publicitatea, de data aceasta pe telefonul mobil. Se spune ca Google este deja in discutii cu AT&T si T-Mobile pentru a pune la punct o strategie viitoare. Ne putem astepta sa gasim terminalele GPhone pe piata undeva dupa jumatatea lui 2008.

Labels: , , ,

amintit de: Matei @ 10:42 AM   0 comentarii
Art: Erich Weiss, Thomas Galler new media @ MNAC
20 September 2007
Erich Weiss & Thomas Galler
septembrie - noiembrie 2007 @ MNAC
curator: Florin Tudor

Expozitia gazduita de Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) prezinta o selectie de lucrari video si de instalatie in care cei doi artisti abordeaza teme legate de felul in care percepem notiunile de frumusete si moarte. Texte preluate, `sound footage`-uri si imagini ale unor locuri de conflict reale sau fictive se unesc pentru a construi o lume modelata dupa dorintele noastre.

  • Adresa MNAC: Calea 13 Septembrie, Casa Poporului, Bucuresti

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 6:38 PM   0 comentarii
Urban: VELORUTIA - o zi fara masina in orasul meu!

sambata 22 septembrie
LIBERTATE! SANATATE! MOBILITATE!
Loc de adunare: Arcul de Triumf / Ora 4:00 PM

Traseu: Arcul de Triumf – Bd. Kisseleff – Piata Victoriei – Calea Victoriei – Bd. Natiunilor Unite – Bd. Libertatii – Calea 13 Septembrie – Str. Uranus – Gradina de vara E-Uranus


`Sa luam pozitie in fata autoritatilor, in favoarea mersului cu bicicleta! Sa demonstram ca bicicleta este una dintre cele mai inteligente mijloace de deplasare! Sa invatam ca mersul pe doua roti insanatoseste, iar mersul pe patru roti imbolnaveste!`

  • Pentru mai multe detalii viziteaza blog-ul Velorutia aici [+]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 4:36 PM   5 comentarii
Music: BONOBO live @ Bucuresti > 13 Octombrie, Becker Brau



Bonobo - Flutter


BONOBO live act

13 Octombrie 2007 @ Becker Brau

10:oo PM

Anuntam la inceputul lui iunie (citeste aici [+]) despre performance-ul live pe care il va sustine artistul britanic Simon Green si trupa sa (aka BONOBO) pe data de 13 octombrie. Intre timp s-au facut publice datele oficiale ale evenimentului (locatie, pret bilete Bonobo, line-up complet, s.a.)
  • Line-up BONOBO: Silent Strike & String Quartet (LaStradaMusic/RO) ; BONOBO live (Ninja Tune/UK) ; Joe90 (Futureboogie/UK)
  • Pret bilete BONOBO: Biletele costa 40 RON pana la eveniment si 50 RON in seara evenimentului. Bilete se pot cumpara de pe site-ul Fundatia Phoenix aici [+] sau de pe bilet.ro aici [+], dar si la librariile Carturesti.
  • Componenta trupa BONOBO: Simon Green – bass, double bass / Simon Little – keys / Jack Baker – drums / Tom Chant – saxophone / Ewan Wallace – guitar / Andy Wilkinson – electronics / LECTRONICS / Kathrin de Boer – Vocals
  • Adresa beraria Becker Brau Live Music: Str. Turturele nr.11
  • vezi locatie Beckerbrau pe harta aici [+]
  • Bonobo pe Myspace aici [+]
  • blog Bonobo @ Bucuresti aici [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 4:29 PM   2 comentarii
Web: Emoticon-ul `SMILEY face` implineste 25 de ani!
In urma cu 25 de ani (1982), profesorul Scott E. Fahlman, de la Universitatea americana Carnegie Mellon, folosea pentru prima data intr-un mesaj pe computer aceasta combinatie de taste :-) (in timp devenita :) ) pentru a sublinia un ton amuzant, o gluma sau un zambet.
Astazi, Smile Face este unul dintre cele mai folosite simboluri emotionale (engl. - emoticons) din spatiul virtual. Este deja un icon al vocabularului de conversatie online. Happy B-day!

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 4:16 PM   0 comentarii

Ultimele amintiri
Colectie de amintiri
Amintiri tematice

Music Player

© 2005 - 2009 Memories Box. Template by * Matei *