|| Home
Cautare


Blogroll
RSS Feed

 

For supporters
Memories Box

.png / 11kb / 150x117:


About me
Also on

 
Matei Stoicovici's Facebook Profile

I Support

Programul Rabla 2012


Bursa Rabla 2012


Cosmetice BIO organice

Stats

Statistici live pe www.statistics.ro

eXTReMe Tracker

Creative Copyright
Creative Commons License
Memories Box by Matei is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 France License.
Based on a work at www.memoriesbox.blogspot.com
Film: SPIRITED AWAY (2001)
16 May 2007
„Ne vom reintalni in orice lume”

Sunt filme compuse din fragmente grele, asamblate prost, care nu iti dau de gandit si sunt filme dificile, care iti procura o informatie simpla, dar ambalata misterios, tocmai pentru a iti complica bunul simt si a te face sa storci singur adevarul. Noi, cu existentele noastre, unde exact ne incadram?
Despre ce cautam cu prea multa disperare cu totii si despre ceea ce stim ca ne asteapta undeva, candva, ne spune o fetita animata, deloc draguta, dar atat de normala. Sunt fete fara chip, dureri fara nume, locuri fara identitate, intamplari cu sens pierdute in neintelegeri.... Chichiro gaseste nume, persoane si convingeri unde nu spera sa primeasca decat reavointa. Hotararea ei de a primi ce i se pare firesc este prea puternica pentru a face rabat. Ea creste constientizand responsabilitatea menirii pe care trebuie sa o dibuiasca, fara sa stie ca predestinarea este mai aproape decat crede...
Intr-un vartej deloc tumultuos, speranta care ne ucide zilnic este simpla: unde ne aflam? Unde sunt dispersate particulele de atomi si celule care reunesc spiritele pereche? Absolutul e o incercare cruciala: nu ai dreptul sa spui ca nu exista ce cauti, pentru ca mereu te nasti in sfera-ti genetica predestinata. Informatia ta umana te va conduce unde trebuie sa ajungi si iti va oferi scapari, vise noi care sa le inlocuiasca pe cele destramate, senzatii scrijelitoare pe tot parcursul neuronilor tai anatomic fini, atat de incercati si parca nu destul.
Daca Chichiro a gasit, inseamna ca undeva absolutul a inregistrat o victorie. Poate ca nu suntem naivi daca speram ca fericire totala, departe de orice continut material, CHIAR exista.
Spirited Away a castigat in 2001 premiul Oscar pentru cea mai buna animatie. Un singur sfat: a nu se viziona decat cu senzorii larg deschisi. Este acel tip de experiment care ori te trezeste definitiv, ori te uita in nepasare pentru totdeauna.
  • For more information visit Spirited Away on IMdB here [+]
...[by Bogdana]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 2:02 AM  
3 Comments:
Post a Comment
<< Home
 

Ultimele amintiri
Colectie de amintiri
Amintiri tematice

Music Player

© 2005 - 2009 Memories Box. Template by * Matei *