|| Home
Cautare


Blogroll
RSS Feed

 

For supporters
Memories Box

.png / 11kb / 150x117:


About me
Also on

 
Matei Stoicovici's Facebook Profile

I Support

Programul Rabla 2012


Bursa Rabla 2012


Cosmetice BIO organice

Stats

Statistici live pe www.statistics.ro

eXTReMe Tracker

Creative Copyright
Creative Commons License
Memories Box by Matei is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 France License.
Based on a work at www.memoriesbox.blogspot.com
Film: Festivalul de Film CANNES 2007 > Editia 60
17 May 2007
Intre 16 - 27 mai are loc cea de-a 60-a editie a Festivalului de Film de la CANNES.
Nu mai putin de 22 de filme din toata lumea au fost selectionate pentru competitia oficiala. `My Blueberry Nights`, primul lungmetraj in limba engleza al regizorului chinez Wong Kar-wai (in care debuteaza solista de jazz Norah Jones) va deschide festivalul.

Quentin Tarantino, Gus Van Sant, fratii Coen, Emir Kusturica, George Clooney, Brad Pitt, Catherine Zeta-Jones, Matt Damon, Brad Pitt, Al Pacino, Andy Garcia si multi altii vor fi prezenti pe Croazeta pana pe 27 mai pentru a sarbatori aceasta editie aniversara.

Gus van Sant va concura cu `Paranoid Park`, o adaptare a unui thriller de Blake Nelson. Fratii Ethan si Joel Coen vin cu productia `No Country for Old Men`, adaptare a unui roman de Cormac McCarthy. In competitie vor mai fi prezentate productiile americane `Death Proof`, de Quentin Tarantino, `Zodiac` de David Fincher si `We own the Night` de James Gray.
Documentarul `Sicko` semnat Michael Moore va dezvalui, in afara competitiei, problemele sistemului de sanatate din Statele Unite. `Ocean's 13` de Steven Soderbergh, a treia parte a seriei este programat pentru proiectie pe 24 mai.

Printre cei 22 de regizori din competitie figureaza si romanul Cristian Mungiu, care va prezenta al doilea sau lungmetraj `Patru luni, trei saptamani si doua zile` (despre film pe larg aici [+]. Reputatul cineast rus Alexander Sokurov prezinta `Alexandra`, un film despre ravagiile provocate de razboiul din Cecenia, in timp ce compatriotul sau Andrey Zvyagintsev participa cu lungmetrajul `The Banishment`. Sarbul Emir Kusturica, recompensat cu doua premii Palme d'Or, revine la Cannes cu lungmetrajul `Promise me this`.
Filmul `Chacun son Cinéma`, compus din scurtmetraje semnate de 35 de regizori de renume premiati la Cannes, va fi proiectat pe 20 mai pentru a sarbatori cea de-a 60-a editie a festivalului.
  • Viziteaza site-ul oficial al Festivalului de Film Cannes aici [+]
  • sau intra pe blog-ul festivalului aici [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 12:21 PM  
1 Comments:
  • At 11:36 PM, Blogger Zephyr Alexxx said…

    tare astept sa vad ce persoana total nepotrivita va fi in juriul de la Cannes anul asta. :(

    Au un talent in privinta asta.

     
Post a Comment
<< Home
 

Ultimele amintiri
Colectie de amintiri
Amintiri tematice

Music Player

© 2005 - 2009 Memories Box. Template by * Matei *