|| Home
Cautare


Blogroll
RSS Feed

 

For supporters
Memories Box

.png / 11kb / 150x117:


About me
Also on

 
Matei Stoicovici's Facebook Profile

I Support

Programul Rabla 2012


Bursa Rabla 2012


Cosmetice BIO organice

Stats

Statistici live pe www.statistics.ro

eXTReMe Tracker

Creative Copyright
Creative Commons License
Memories Box by Matei is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 France License.
Based on a work at www.memoriesbox.blogspot.com
Film: B-EST International Film Festival 2007
01 April 2007
Aflat la editia cu numarul 3, B-EST International Film Festival 2007 va avea loc in perioada 14 - 21 aprilie la Bucuresti.
Invitat de onoare va fi regizorul rus Nikita Mihalkov, cunoscut si sub numele de “Spielberg al Rusiei”. Un alt invitat special al acestei editii de festival B-EST este regizorul, producatorul si scenaristul rus Andrei Konchalovsky, autor al unor filme celebre ca "Siberiada", "Runaway Train", "Maria's Lovers".
Festivalul va avea 4 Sectiuni: “The 7th Universe” – filme si documentare prezentate si premiate la festivaluri internationale de fim in 2006 ; “Le Coup de foudre” – sectiune dedicata filmului francez ; “Once We Were Birds, Romani Cinema” – scurt-metraje cu si de(spre) rromi ; “The Russian Cut” – productii rusesti, inclusiv "Homage to Andrei Tarkovsky", in prezenta fiului sau, Andrei Tarkovsky Jr.
Dintre filmele care vor rula amintesc: "Bobby" (SUA, 2006) ; "Private Fears in Private Places" (Franta - Italia, R: Alain Resnais) ; "Three Times" (Franta - Taiwan, 2005), "Indigenes / Days of Glory" (Franta - Maroc - Algeria - Belgia, 2006) ; "Dave Chapelle's Block Party" (SUA, 2005, R: Michel Gondry) ; "Favela Rising" (Brazilia - SUA, 2005) ; "The Wild Blue Yonder" (UK - SUA - Franta - Germania, 2005) ; "Electro" (Romania, 2006, R: Matei-Alexandru Mocanu).
FILMUL ELECTRO - este primul documentar de gen realizat in Romania. Acesta incearca sa contureze termenul de `comunitate electro` prin prisma atitudinilor, valorilor, formelor de manifestare, aducand in lumina artisti, fani si promotori.
Filmul Electro se focalizeaza pe segmentul Bucuresti, considerat a fi cel mai efervescent si eclectic oras pentru miscarea electro din tara. Intr-un format `talking heads` flashy & hip, Electro acopera diverse teme de interes pentru un fenomen socio-cultural aflat oarecum la inceput de drum. Sunt analizate aspecte precum pirateria de muzica pe Internet, lipsa label-urilor axate pe promovarea artistilor electronici, exclusivismul, autosuficienta, snobismul, lipsa specialistilor, DJii & artistii straini invitati in Romania, diferentele dintre curentele minimal si drum and bass, VJs, DJs, droguri, private parties, curente alternative, conditia producatorului de electronica, conditia publicului autohton, raportarea curentului romanesc la acelasi tip de manifestari de afara.
  • to find out more visit B-EST International Film Festival site here [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 5:18 PM  
10 Comments:
  • At 9:27 PM, Blogger Rachel said…

    La festival va veni de asemenea regizorul si scenaristul belgian Gérard Corbiau.(va face parte din juriu)
    Destul de important, as zice eu.

     
  • At 4:01 AM, Anonymous Anonymous said…

    "Electro " pare cel mai varza film din seria documentarelor de la B-est. L-au primit, probabil, ca era romanesc.

     
  • At 7:25 PM, Blogger Matei said…

    @ Anonim > mie imi suna foarte interesant. chiar eram mandru ca au facut romanii un film-documentar despre miscarea electro. si sunt sigur ca nu este o pelicula slaba. abia astept sa-l vad...oricum parerile sunt pareri.10x for feedbacking :p

     
  • At 3:08 AM, Anonymous Anonymous said…

    Mda, nu-s ce sa zic: electro-electro, inteleg, dar de ce doar Bucuresti? Ce, Bucurestiu e buricu Romaniei? Hoya din CJ ce are? Ca sa nu mai zic de TMBase?

     
  • At 12:36 PM, Blogger Matei said…

    Aici iti dau dreptate.Miscarea electronica e activa si in alte orase din tara, in special zona cluj, timisoara, etc. Insa sunt sigur ca a fost vorba de o echipa mica de oameni, cu buget si posibilitati limitate si de aceea a fost mai usor sa se limiteze doar la capitala, unde oricum miscarea e cea mai sustinuta si masiva. Nu cred ca a fost o omisiune ci constrangeri de la diversi factori.Eu zic intai sa vedem filmul si dupa aia sa ne aruncam la critice. e cel mai corect.

     
  • At 7:31 PM, Anonymous Anonymous said…

    cred ca aceasta categorie de critici a fost epuizata pe alte 15 bloguri. mai dati si voi un search sau asteptati sa vedeti filmul sau intelegeti ca un documentar nu trebuie sa acopere o tema exhaustiv.

     
  • At 9:42 PM, Anonymous Anonymous said…

    Cand este programat filmul la festivalul asta?

     
  • At 9:49 AM, Anonymous Anonymous said…

    Am fost la deschiderea festivalului ce a avut loc la cinema Scala. Doamne ce organizare execrabila. La intrare lumea se calca in picioare, era o turma de oi furioase. S-au vandut la casa bilete cu 5 lei bucata in timp ce in sala toate randurile erau rezervate :)). Nu au existat liste cu invitati. Filmul lui Nikita Michalkov a fost sacrificat si insangerat de catre o subtitrare de toata batjocura, decalata, prost tradusa si aproape lipsa. O pelicula zgariata si arsa. Practic am privit filmul fara sa intelegem dialogurile. Nikita Michalkov un mare om, o placere sa il asculti vorbind, a meritat sa indur toata marlania pusa la cale, numai pentru a-l asculta pe el.

     
  • At 6:23 PM, Blogger Matei said…

    @ Anonymous > imi pare rau sa aud ca lucrurile nu au mers mai bine. Din pacate suntem inca in Romania asa ca lucrurile se fac `romaneste`. Eu nu am apucat sa ajung la festival, asa ca nu as putea sa adaug informatii si nici sa-mi dau o parere. Mersi mult de feedback.ciao!

     
  • At 2:16 AM, Anonymous Anonymous said…

    ELECTRO : mult zgomot pentru nimic.

     
Post a Comment
<< Home
 

Ultimele amintiri
Colectie de amintiri
Amintiri tematice

Music Player

© 2005 - 2009 Memories Box. Template by * Matei *