|| Home
Cautare


Blogroll
RSS Feed

 

For supporters
Memories Box

.png / 11kb / 150x117:


About me
Also on

 
Matei Stoicovici's Facebook Profile

I Support

Programul Rabla 2012


Bursa Rabla 2012


Cosmetice BIO organice

Stats

Statistici live pe www.statistics.ro

eXTReMe Tracker

Creative Copyright
Creative Commons License
Memories Box by Matei is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 France License.
Based on a work at www.memoriesbox.blogspot.com
FILM: Taxidermia
30 March 2007
Regizat de maghiarul György Pálfi, Taxidermia a fost cu siguranta senzatia anului 2006 la Cannes unde a fost prezentat in cadrul sectiunii "Un Certain Regard". Rebarbativ, execrabil, obsesiv si uneori cu o viziune absurda si suprarealista, filmul este un must see pentru toti cinefilii si in general pentru toti cei care cred intr-o filosofie si o estetica a uratului.
Personajele din Taxidermia sunt eviscerate regizoral de conceptul de "frumos". Uratul lor este absolut si subliniat pana devine chiar si el in toata durerea sa o caricatura derizorie. Alungate parca intr-o margine de lume in care nu pot comunica si nu se pot comunica, cei trei barbati pe care ii propune Taxidermia in prim plan se refugiaza intr-o primaritate a fiintei: primul in obsesia pentru penisul sau , al doilea, fiul natural al primului, este un competitor ambitios la concursuri de indopare iar al treilea, evident fiul celui de-al doilea, este un taxidermist care se ocupa ce imbalsamarea animalelor salbatice sau domestice.
Totul in aceasta productie pare virusat de un determinism socio-cultural imuabil, o propagare a uratului vazut in incercare acestor trei barbati de a se conserva prin reproducere, prin celebritate sau chiar prin imbalsamare. Drama intensa a acestui film si a personajelor sale e ca fiinta umana nu poate fi niciodata conservata, pentru ca omul dincolo de a fi materie e suma tuturor gandurilor sale spuse sau ascunse care nu pot fi niciodata reproduse, imbalsamate sau elevate dincolo de timp.
  • for more details visit Taxidermia on IMdB here [+]

[via Poupee Rousse]

Labels:

amintit de: Matei @ 1:45 AM  
3 Comments:
  • At 7:27 PM, Anonymous Anonymous said…

    "Drama intensa a acestui film si a personajelor sale e ca fiinta umana nu poate fi niciodata conservata, pentru ca omul dincolo de a fi materie e suma tuturor gandurilor sale spuse sau ascunse care nu pot fi niciodata reproduse, imbalsamate sau elevate dincolo de timp."
    foarte frumos spus, dear matt! is it you speaking or is it a quote?

     
  • At 10:37 AM, Blogger Roxana said…

    @ana-ghinda:) E Poupee Rousse.

    In ciuda recenziei minunat realizate, ma tem ca sunt un spectator prea hedonic pentru a viziona un astfel de film... motiv de meditatie totusi(!?)

     
  • At 3:59 PM, Blogger Matei said…

    @ ana > e o recenzie semnata de Puupee Rousse. vezi semnatura jos :d. Si da, sunt cuvintele ei, nu e un quote :d

     
Post a Comment
<< Home
 

Ultimele amintiri
Colectie de amintiri
Amintiri tematice

Music Player

© 2005 - 2009 Memories Box. Template by * Matei *