|| Home
Cautare


Blogroll
RSS Feed

 

For supporters
Memories Box

.png / 11kb / 150x117:


About me
Also on

 
Matei Stoicovici's Facebook Profile

I Support

Programul Rabla 2012


Bursa Rabla 2012


Cosmetice BIO organice

Stats

Statistici live pe www.statistics.ro

eXTReMe Tracker

Creative Copyright
Creative Commons License
Memories Box by Matei is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 France License.
Based on a work at www.memoriesbox.blogspot.com
Vancouver Film School (VFS)
30 November 2006

Piece of Mind

un scurt metraj de fictiune realizat de studentii Scolii de Film din Vancouver

  • for more films of the VFS click here [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 2:12 PM   0 comentarii
McDo BIG BEAT

  • I need a double cheeseburger and hold the lettuce
  • Don't be frontin' son no seeds on a bun
  • We be up in this drive thru
  • Order for two
  • I gots a craving for a number nine like my shoe
  • We need some chicken up in here
  • In this dizzle
  • For rizzle my nizzle
  • Extra salt on the frizzle
  • Dr. Pepper my brother
  • Another for your mother
  • Double double super size
  • And don't forget the FRIES...

EXCELENT!!

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 1:47 PM   0 comentarii
CINEmaIUBIT

A 10-a editie a Festivalului International de Film StudentescCineMAiubit” va avea loc intre 4 - 6 decembrie la Bucuresti si va fi gazduita (ca in fiecare an) de Cinema Studio. Manifestarea este organizata de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L.Caragiale (UNATC adica :p)
In prima zi, festivalul va debuta cu o expozitie de fotografie vernisata la Sala de Marmura a Uniunii Cineastilor. Tot pe 4 decembrie se vor derula sectiunile care cuprind filme experimentale, de animatie si filme de fictiune pe pelicula de 16 mm.
In zilele urmatoare va exista o sectiune dedicata documentarelor si o retrospectiva a filmelor premiate la CineMAiubit, de-a lungul celor noua editii de pana acum.
In competitia de anul acesta sunt selectate filme realizate de studenti ai Scolilor de Film din mai multe tari europene.
Asa cum bine stiti, in 2005, festivalul nu a mai fost organizat din cauza lipsei fondurilor necesare.

Labels: ,

amintit de: Matei @ 1:19 PM   0 comentarii
Matei Branea



Matei Branea mi se pare unul dintre cei mai talentati si activi artisti grafici romani contemporani. Animatie video, Benzi Desenate, Ilustratie, stickere, postcards, ad-uri, art-uri..u name it! Branea has it all covered...
Un artist cu un stil placut, funny, usor de recunoscut, un artist proaspat si inventiv, care surprinde si inoveaza.
  • for more info check out Branea's Website here [+]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 12:50 PM   0 comentarii
Bufnita Oarba

Sadegh Hedayat este poate cel mai important scriitor modern iranian, iar "Bufnita oarba" una dintre cele mai crud socante carti a perioadei interbelice si chiar a zilelor noastre. Romanul a fost publicat prima oara in 1936 in India si abia peste cinci ani, in 1941, in Iran.
Incarcat de o poezie stranie si febrila, romanul lui Hedayat incearca sa surprinda, voit obscur si confuz, ambivalenta realitatii unui personaj total neobisnuit. Cititorul este pus in dificultate - linia de demarcatie intre palnul real si cel ireal, al halucinatiilor personajului principal, este atat de fina incat devine imperceptibila.
Personajul este un opioman, inchis de patru ani intr-o camera, unde comunica doar cu umbra sa profilata pe perete, care uneori se transforma intr-o bufnita aplecata spre el.
Acest roman schizoid abunda in viziuni fascinante, si in acelasi timp tenebroase si grotesti, ale mortii care devine personajul principal din subtext.
Senzatia predominanta pe care am avut-o citind aceasta carte a fost de spectator la halucinantul film al cuiva care isi traieste cu o intensitate aproape monstruoasa moartea.
"Bufnita Oarba" a aparut la Editura Polirom si costa 17 lei.
  • for more info about this book visit Polirom Website [+]

[via Poupee Rousse]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 11:35 AM   5 comentarii
Seb Fontaine
29 November 2006

SEB FONTAINE
8 DEC
Kristal Glam Club
...by weedesign

Labels:

amintit de: Matei @ 6:03 PM   1 comentarii
Oferta Speciala!!!



Galeria de arta Hag are pentru voi o "Oferta Speciala". Aceasta este cea mai noua expozitie a Suzanei Dan. Colectia cuprinde pachete promotionale > odata cu tabloul, cumparatorului i se ofera posibilitatea sa achizitioneze si o canapea cu inimiare sau un scaun pictat care sa se armonizeze cu tema picturii. Tablourile Suzanei Dan sunt mereu foarte personale, o expunere grafica si coloristica a unor situatii percepute ca fiind de exceptie.
"Viata mea e un Tom si Jerry", spune Suzana razand despre universul ei.
Galeria Hag se afla pe strada Maria Rosetti, no. 53
  • for more info visit Suzana's website here [+]
  • or visit HAG gallegy here [+]

[via Poupee Rousse]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 2:50 PM   0 comentarii
Infamous 4 YRS

Si tot la capitolul sarbatoriti >> 4 ANI de Infamous. La cat mai multe petreceri de breaks si drumandbass reusite! (hi! to Seb & TRG - wazzzup guyz?! :pp)
8 DEC @ Web Club // Special Guest BRiO (UK)

Labels:

amintit de: Matei @ 2:30 PM   0 comentarii
1 AN de BÜKREŞ BLOG


MEMORIES BOX felicita BÜKREŞ BLOG cu ocazia a 1 AN de existenta in blogosfera romaneasca. Thumbs up pentru echipa si colaboratorii din spatele proiectului: Vlad Nanca, Tudor Prisacariu, Ionut, Megatron, Spanky, Irina Bako si Felix.

  • visit BÜKREŞ BLOG here [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 1:56 PM   1 comentarii
Hard Candy


Am vazut Hard Candy. Un thriller psihologic palpitant, incisiv si stilat, o viziune provocatoare asupra razbunarii, un film care se joaca cu nervii spectatorilor la fiecare scena.
Regizat de David Slade (fost jurnalist, artist si fotograf rafinat) si avandu-l ca scenarist pe talentatul Brian Nelson (apreciat regizor de teatru), Hard Candy ne introduce intr-un univers instabil, unde nu putem identifica usor personajul negativ, in confruntarea tensionata dintre o fata de 14 ani si barbatul de 32 de ani pe care il suspecteaza de pedofilie si crima.
Ideea filmului a pornit de la o serie de cazuri reale din Japonia, in care niste eleve s-au razbunat pe barbatii mai in varsta care cautau pe Internet relatii cu fete minore.
Slade si-a imaginat un decor minimalist pentru desfasurarea intrigii, cu doua personaje care se confrunta intr-un spatiu strict definit. O atmosfera de tensiune sexuala, un vanator devenit prada, un joc al mintii, disperare, furie, mila, speranta, incertitudine...
Pentru mine Hard Candy intra in top 25 movies all times!
  • for more info about this movie visit IMDb [+] or Cinemagia [+]

Labels:

amintit de: Matei @ 1:34 PM   3 comentarii
Leeroy Thornhill


Leeroy Thornhill (ex Prodigy)
22 DEC
Kristal Glam Club
...by weedesign

Labels:

amintit de: Matei @ 12:53 PM   0 comentarii
Vodafone SmartModem

In premiera in Romania, Vodafone arunca pe piata SmartModem - modem extern cu conexiune 3G Broadband, disponibila atat pe laptop, cat si pe desktop.
Conexiunea functioneaza oriunde in zonele cu acoperire 3G Broadband, 3G sau GPRS, in tara si in strainatate. Conectezi modemul la un terminal prin USB si introduci in el cartela SIM. In cateva clipe esti pe Internet (surfand la o viteza de pana la 1,4 Mbps).
Rapid, Mobil, Simplu de utilizat
Design-ul modemului de la Vodafone aduce putin a linia Apple Mac, alb, minimalist si elegant.
Ca si tarife, in functie de abonamentul ales (trafic de 100 MB, 200, 500 si 1 GB), variaza intre 10 - 35 $/luna, iar pretul modem-ului este de la 65 - 155 $
  • for more info visit Vodafone website [+]

Labels:

amintit de: Matei @ 12:22 PM   2 comentarii
Film Francez

Festivalul Filmului Francez se apropie!

In perioada 6-10 decembrie peliculele nominalizate la aceasta editie vor rula la Cinema Union, Elvire Popesco, Europa si Studio. Acestea vor fi impartite in trei sectiuni: Avantpremiere, Marele Ecran si Formidabil! Filme de fictiune, scurt metraje, animatie, documentare si filme de arta. Toate cu iz frantuzesc! Recomand Etre et avoir sau Deus Ex Machina de Vincent Mayrand.
Irina Margareta Nistor, Mihai Chirilov, Alex Leo Serban si Magda Mihailescu propun fiecare publicului roman cate un film francez care i-a impresionat. O mentiune speciala merita filmele Je vous trouve très beau (pentru Medeea Marinescu), Quelques jours en septembre (pentru Juliette Binoche si John Turturro) si nu in ultimul rand Les fauteuils d'orchestre, pelicula care va reprezenta Franta la urmatoarele Premii Oscar.
  • for info about festival schedule visit Le Institut Francais [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 1:28 AM   0 comentarii
Borges la...muzeu
28 November 2006

Muzeul National al Literaturii Romane gazduieste expozitia de fotografie "20 de ani fara/cu Jorge Louis Borges 1986 - 2006"
Majoritatea fotografiilor sunt facute in a doua jumatate a secolului trecut, iar autorii sunt veritabili profesionisti. Printre ei se numara Grete Stern, Humberto Rivas si Sara Facio.
Expozitia se desfasoara cu ocazia a 20 de ani de la trecerea in nefiinta a acestui autor mereu surprinzator si fascinant.
Programul muzeului este de marti pana duminica de la 10:00 - 18:00. Localizare > pe Bdul. Dacia no. 12.
  • more info about Jorge Louis Borges [+] sau [+]

[via Poupee Rousse]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 8:28 PM   0 comentarii
Street Art


www.BANKSY.co.uk este unul dintre site-urile mele preferate. El apartine unui artist din UK, care se ocupa cu arta urbana - mai precis umple peretii cladirilor cu stencils si grafitti. Pentru ca lucrarile lui au atras atentia, mai ales prin diferitele mesaje sociale si politice foarte amuzante, artistul britanic s-a hotarat sa realizeze on-line si o galerie foto cu cele mai reusite si mai haioase lucrari. Semnul lui distinctiv este un sobolan gigantic!

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 8:04 PM   0 comentarii
SOFA SURFERS review
27 November 2006





Evenimentul Sofa Surfers [LifeinLoops] gazduit la Club Eclipse (fostul Space) organizat de ORICUM si Fundatia Culturala PHOENIX a fost dupa parerea mea o reusita!
Multa lume (in jur de 500+ de oameni), muzica buna, atmosfera si proiectii marca Timo Novotny. La tot mai multe petreceri de calitate!
  • for more details check out Sofa Surfers Blog [RO] [+]

Labels: , , ,

amintit de: Matei @ 4:59 PM   2 comentarii
DaKINO winnerz

Cea de-a 16 a editie a Festivalului International de Film DaKINO a ajuns la final. Juriul a hotarat si care sunt laureatii pentru cele 2 categorii - fictiune si documentar:
  • Sectiunea Documentar:
  • PREMIUL SAHIA STUDIO > Regizorului Mihai Chirila, Romania.
  • MENTIUNEA A II-A > “PUNAM” (in regia lui Lucian Muntean, Serbia, 2005).
  • MENTIUNEA I > “EVEN IF SHE HAD BEEN A CRIMINAL” (in regia lui Jean-Gabriel Perriot, Franta, 2006).
  • PREMIUL DE AUTOR > “STRIP-TEASE” (regie, imagine si scenariu de Attila V. Nagy, Ungaria, 2005).
  • CEA MAI BUNA REGIE > “MOSZNY” (in regia lui Robert Lakatos, Ungaria, 2005).
  • CEL MAI BUN DOCUMENTAR > “CLARA B.” (in regia lui Alexandru Solomon, Franta, 2006).

  • Sectiunea Fictiune:
  • MENTIUNE > “DUBUS” (in regia lui Alexei Dmitriev si Sergei Dmitriev, Rusia, 2005).
  • CEL MAI BUN FILM DE ANIMATIE > “THE WAR OF APPLES AND CATERPILLARS” (in regia Nataliyei Marchenkova, Ucraina, 2004).
  • CEA MAI BUNA IMAGINE > Directorului de imagine Sandor Csukas pentru filmul “DOLL NO. 639” (in regia lui Andras Gyorgy Desi si Gabor Moray, Ungaria, 2005).
  • CEL MAI BUN SCENARIU > Scenaristului Hossein Martin Fazeli pentru filmul “THE T-SHIRT” (in regia aceluiasi Hossein Martin Fazeli, Cehia, 2006).
  • CEA MAI BUNA REGIE > “WEITZMAN ST. NO. 10” (in regia lui Pini Tavger, Israel, 2006).
  • TROFEUL DaKINO PENTRU CEL MAI BUN SCURTMETRAJ > “THE LAMP WITH THE HAT / LAMPA CU CACIULA” (in regia lui Radu Jude, Romania, 2006).

Labels: ,

amintit de: Matei @ 2:42 PM   0 comentarii
Nights.ro front page

Am lucrat azi la o noua imagine pentru intro page-ul de la nights.ro. Thought it would be more "clubbing style" than the one we already have...

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 2:33 PM   0 comentarii
new iPOD Shuffle - clip on!



Ce e mic, are memorie de 1 GB si se poate atasa la rever?

O veste buna pentru fanii iPod >> a aparut noul model Shuffle. La ora acutala cel mai mic mp3 player din lume! Se ataseaza foarte usor la purtator prin intermediul sistemului de prindere clip-on. Cantareste doar 16 gr., 2 x 4 cm marime, carcasa din aluminiu, pot fi incarcate pana la 240 de melodii, timp de playback - pana la 12 ore non-stop. Pret ~ $80

Put some music on!

  • for more details visit Apple iPOD [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 12:37 PM   0 comentarii
after hours party

Said // Haute Culture
2 DEC
Gossip
...by weedesign

Labels:

amintit de: Matei @ 1:42 AM   0 comentarii
BLOGs List
26 November 2006

Mai recente, mai vechi, updatate regulat sau ocazional, de opinie sau informative, intime sau publice, personale sau corporatiste, cu sau fara fotografii multe, BLOG-urile sunt interesante!
Daca esti interesat de blog-uri romanesti, dar nu cunosti prea multe adrese utile si nici nu ai idee cum poti descoperi unele noi, intra pe RSS Mioritics, un agregator inteligent si facil. Nu zeci, ci sute de bloguri noi te asteapta sa le descoperi!
Have fun surfing!
  • visit RSS Mioritics here [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 5:08 PM   0 comentarii
Radio.BLOG.Club
Daca te pasioneaza sa iti personalizezi blogul, iti poti instala pe pagina un free player pentru melodiile preferate. Cum functioneaza? Intri pe site la Radio.blog.club, urmezi indicatiile si pasii de instalare, copiezi un cod in template-ul blogului si nu ramane decat sa iti selectezi melodiile preferate (le dai search in baza lor de date) si sa ti le atasezi player-ului.
De acum si tu si vizitatorii tai veti putea asculta muzica in timp ce surfati printre post-uri.
  • visit Radio.Blog.Club [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 1:45 PM   0 comentarii
Meet the wardrobe







Imi place urban fashion blog-ul Silviei - "Full wardrobe, meet naked body". Colorat, funky, happy. O idee interesanta, mult bun-gust, idei de preluat...
  • visit Silvia's blog here [+]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 12:57 PM   2 comentarii
IKEA - ieftin si bun
IKEA, fondat in Suedia cu mai mult de jumatate de secol in urma, este un fenomen in sine. Primul magazin IKEA din Romania, specializat in produse de mobilier, accesorii si solutii pentru casa va fi situat in nordul Bucurestiului, in cadrul Zonei Comerciale Baneasa, urmand sa se deschida in primavara anului 2007 (la finalul lunii martie sau inceputul lunii aprilie).
IKEA a demarat deja lucrarile la viitorul magazin, care se va intinde pe o suprafata de 26.000 m2 desfasurata pe 2 etaje. Investitia se ridica la 10 milioane EUR.
Inca de la lansare, IKEA va pune la dispozitia clientilor sai peste 7.000 de articole de mobilier ce vor acoperi toate ariile casei: sufragerie, bucatarie, dormitor, birou, camera de baie sau camera copilului, textile de casa, corpuri de iluminat si decoratiuni pentru gradina.
Magazinul va fi deservit de 1500 locuri de parcare. In cadrul magazinului va fi deschis IKEA Restaurant&Cafe unde clientii pot incerca diferite specialitati suedeze, Bistro IKEA unde pot servi o gustare, sau magazinul de delicatese suedeze (semipreparate cu specific suedez).
  • for more info about IKEA products visit site [+]

Iar pentru cei care nu ati prins prin presa anunturile de angajare, iata some useful details:

- senior data analysit // medical sales engineer // sales consultant // famous mobile operator // lucratori comerciali.

Contact: 021.224.05.52, email: active@bmr.ro

Labels:

amintit de: Matei @ 12:15 PM   0 comentarii
RYNA - The World is Waiting
25 November 2006



Ryna este un film sensibil si puternic, drama existentialista unei adolescente din Sulina, o localitate saracacioasa aruncata undeva in Delta Dunarii. Doroteea Petre (Eva din "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii") joaca un rol care ii subliniaza inca o data calitatile innascute de actrita. Ryna se lupta sa isi gaseasca identitatea, sa devina femeie, sa fuga departe de locurile natale care nu ii pot asigura un viitor pe masura asteptarilor ei. Traind intr-o familie de tip patriarhal, cu un tata care ii anuleaza feminitatea si langa o mama prea supusa sotului, ea se alfa prinsa intre valorile traditionale si tentatiile unei vieti occidentale.
O coproductie Romania-Elvetia, in regia lui Ruxandra Zenide. O pelicula prezentata, selectionata si premiata la multe festivaluri internationale de film.
In cinematografele din tara incepand cu 24 noiembrie

Labels:

amintit de: Matei @ 5:15 PM   0 comentarii
JUSTMUSIC.FM Party
JUSTMUSIC.FM PARTY
Cartman [HU] // Negru
Gossip 1 DEC
...by weedesign

Labels:

amintit de: Matei @ 5:07 PM   0 comentarii
Orange...dreams
24 November 2006





Inca o dovada ca in Bucuresti incep sa se miste lucrurile intr-un sens pozitiv este Orange Concept Store. Unde? Pe Calea Victoriei nr. 41, langa magazinul Muzica. Un loc inedit, chiar in mijlocul capitalei unde se intampla. Din cand in cand, cu free access, mai gura-casca, mai pour le connaiseurs...se mai ia o portie de cultura, muzica & arte. Daca te plictisesti prin casa trage o fuga pe la store. E misto!

  • For more infos check out Orange Concept Store's site [+]

Labels: , , ,

amintit de: Matei @ 10:09 PM   0 comentarii

Ultimele amintiri
Colectie de amintiri
Amintiri tematice

Music Player

© 2005 - 2009 Memories Box. Template by * Matei *