|| Home
Cautare


Blogroll
RSS Feed

 

For supporters
Memories Box

.png / 11kb / 150x117:


About me
Also on

 
Matei Stoicovici's Facebook Profile

I Support

Programul Rabla 2012


Bursa Rabla 2012


Cosmetice BIO organice

Stats

Statistici live pe www.statistics.ro

eXTReMe Tracker

Creative Copyright
Creative Commons License
Memories Box by Matei is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 France License.
Based on a work at www.memoriesbox.blogspot.com
Film: COLD WAVES: Razboi pe calea Undelor, de Alexandru Solomon
24 October 2007
COLD WAVES
Razboi pe Calea Undelor
(R: Alexandru Solomon)

Cold Waves, pelicula semnata de Alex Solomon, a fost prezentata in premiera la deschiderea festivalului Astra Film Sibiu de acum 2 zile.

COLD WAVES este un documentar de lungmetraj care vorbeste despre sectia din Romania a postului Radio Europa Libera, despre propaganda si terorism in timpul Razboiului Rece. Pelicula, (care ii are printre protagonisti pe Emil Hurezeanu, Nestor Ratesh si Andrei Voiculescu) infatiseaza o poveste de dragoste si ura, tesuta in jurul a ceva ce nu se poate vedea, atinge sau cantari: undele radio. `In anii '70-'80, Radio Europa Libera reprezenta confidentul a milioane de romani si supapa de evacuare a nemultumirilor lor. Insa pentru oamenii regimului, postul de radio era un dusman de moarte`.

  • `Am crescut cu vocile astea, fara sa le vad. Le auzeam, dar nu ma interesa. Politica era ceva scarbos. Oricum, nu se putea face nimic. Dar tata asculta in fiecare seara Radio Europa Libera. Daca-l inchidea, se auzea radioul din vecini.` (Alexandru Solomon)
  • Filmul va fi prezentat in cadrul prestigioaselor festivaluri internationale DOK Leipzig si IDFA Amsterdam, inainte de a intra (pe 30 noiembrie) in cinematografele din Romania. Cu ocazia premierei, in fiecare mare oras din tara va gazdui un spectacol de gala, cu invitati speciali.

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 2:16 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 

Ultimele amintiri
Colectie de amintiri
Amintiri tematice

Music Player

© 2005 - 2009 Memories Box. Template by * Matei *