|| Home
Cautare


Blogroll
RSS Feed

 

For supporters
Memories Box

.png / 11kb / 150x117:


About me
Also on

 
Matei Stoicovici's Facebook Profile

I Support

Programul Rabla 2012


Bursa Rabla 2012


Cosmetice BIO organice

Stats

Statistici live pe www.statistics.ro

eXTReMe Tracker

Creative Copyright
Creative Commons License
Memories Box by Matei is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 France License.
Based on a work at www.memoriesbox.blogspot.com
Art: JEROME BEL @ Centrul National al Dansului
22 May 2007
JEROME BEL
25, 26, 27 mai
ora 8:00 PM
Centrul National al Dansului
Unul dintre cele mai importante evenimente organizate de CND anul acesta este performance-ul coregrafului si dansatorului francez Jerome Bel (fr. Jérôme Bel), sosit pentru prima data in Romania. Spectacolul care va avea loc la Bucuresti a avut peste 160 de reprezentatii in peste 70 dintre cele mai importante festivaluri si scene din lume.
~~~~~~~~~~

Jerome Bel este unul dintre cei mai radicali si inovatori coregrafi europeni si cel mai cuprinzator exemplu de montare austera a teatralitatii ce caracterizeaza dansul european contemporan - fara instalatii de iluminat, fara sistem de sunet, fara costume, fara decor.
Pentru Bel scena apare ca un spatiu de lucru - un spatiu nu prea seducator, prafuit, neprelucrat, gri, asteptand ca instalatia de iluminat sa realizeze metamorfoza optica a vrajii.
In performance-ul “Jerome Bel” (1995) scena este spatiul de desfasurare a lucrarii coregrafice. O montare a goliciunii subliniata ulterior de insasi goliciunea dansatorilor-actori.
`Pentru mine dansul, ca dans creat pentru scena, nu mai este exprimarea analizata, frumoasa a unor sentimente oarecum naturale prin intermediul corpului, corp care exista si [ne] slujeste intrucat suntem siguri pe el. Nu. Nicidecum. Pana si corpul biologic presupune o cantitate enorma de activitate spirituala. Tot ce stim despre corp, tot ce intelegem, se bazeaza pe coduri si limbaj`. (J.Bel)
Jerome Bel locuieste in Paris si Rio de Janeiro si lucreaza in toata lumea. A studiat dansul la Centre National de Danse Contemporaine din Angers, Franta (1984-1985) si a colaborat ca interpret cu numerosi coregrafi din Franta si Italia.
Printre piesele sale cele mai cunoscute se numara: “Nom Donne par L'auteur” (1994), “Jerome Bel” (1995), “Shirtology” (1997), “The Last Performance” (1998), “The Show Must Go On” (2001), “Veronique Doisneau” (2004) si “Pichet Klunchun & Myself” (2005).
  • Mai multe detalii pe siteul CND aici [+]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 4:36 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 

Ultimele amintiri
Colectie de amintiri
Amintiri tematice

Music Player

© 2005 - 2009 Memories Box. Template by * Matei *