|| Home
Cautare


Blogroll
RSS Feed

 

For supporters
Memories Box

.png / 11kb / 150x117:


About me
Also on

 
Matei Stoicovici's Facebook Profile

I Support

Programul Rabla 2012


Bursa Rabla 2012


Cosmetice BIO organice

Stats

Statistici live pe www.statistics.ro

eXTReMe Tracker

Creative Copyright
Creative Commons License
Memories Box by Matei is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 France License.
Based on a work at www.memoriesbox.blogspot.com
Premiile GOPO pentru film romanesc. Editia 1
23 March 2007
Pe 26 martie, la Palatul Bragadiru (Sala Colosseum) va avea loc prima editie a premiilor GOPO pentru industria de film din Romania. Evenimentul este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc. Acestia preconizeaza ca festivitatea se va desfasura anual, in luna martie, in cadrul unei gale.
Acest eveniment are loc la implinirea a 50 de ani de cand filmul de animatie a lui Ion Popescu-Gopo, "Scurta istorie", a castigat, la Cannes, Premiul Palme d`Or. Filmul romanesc a capatat atunci atentia opiniei industriei de film din Europa, mai ales ca Ion Popescu - GOPO a fost nu numai o mare personalitate a filmului romanesc, dar si un nume cu rezonanta internationala, facand parte din mai multe organizatii cu activitate mondiala.
Marele Premiu, decernat pentru cel mai bun film, va fi de 3.000 de euro, iar premiile la restul categoriilor de cate 1.000 de euro. Premiile GOPO urmeaza tiparul galelor cinematografiei europene precum BAFTA, Goya sau Cesar.
Critici de film precum Cristina Corciovescu si Andrei Cretulescu, directorul de imagine Vivi Dragan Vasile, regizorul Nicolae Margineanu, actorul Marius Stanescu au facut parte din juriul care au facut preselectia filmelor si personalitatilor nominalizate.
200 de oameni de film vor stabili premiantii, formularele de votare urmand sa fie impartite de catre organizatori.
  • La categoria cel mai bun film de lungmetraj au fost nominalizate din 11 filme urmatoarele productii: “A fost sau n-a fost?”, regia Corneliu Porumboiu; “Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, regia Catalin Mitulescu; “Hartia va fi albastra”, regia Radu Muntean si “Legaturi bolnavicioase”, regia Tudor Giurgiu .
  • La categoria cea mai buna regie se lupta Catalin Mitulescu pentru “Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, Corneliu Porumboiu - “A fost sau n-a fost?”, Radu Muntean - “Hartia va fi albastra” si Ruxandra Zenide - “Ryna”.
  • La cel mai bun actor in rol principal au fost nominalizati trei interpreti - Ion Sapdaru, Teodor Corban - pentru rolurile din filmul “A fost sau n-a fost?” si Valentin Popescu - din “Ryna”.
  • La categoria cea mai buna actrita in rol principal concureaza Doroteea Petre - “Ryna”, Ioana Barbu - "Legaturi bolnavicioase” si Maria Popistasu - “Legaturi bolnavicioase”.
  • Se vor decerna Premii GOPO si la categoriile cel mai bun scenariu, cel mai bun actor in rol secundar si cea mai buna actrita in rol secundar, cea mai buna muzica originala, cea mai buna imagine, cel mai bun montaj, cea mai buna scenografie, cele mai bune costume, cel mai bun documentar, cel mai bun scurtmetraj, precum si Premiul pentru intreaga activitate - unei personalitati din cinematografia romana si Premiul “Tanara speranta”.

Publicul are si el sarcina de a acorda un premiu. Un alt juriu, format din criticii Magda Mihailescu, Anca Gradinariu, Alex Leo Serban, Andrei Gorzo si Andrei Cretulescu au facut nominalizarile pentru categoria "Cel mai bun film european", unde au fost luate in calcul toate productiile europene care au rulat anul trecut la cinematografele din Romania.
Gala va fi transmisa in direct la TVR.

[via Poupee Rousse]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 1:40 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 

Ultimele amintiri
Colectie de amintiri
Amintiri tematice

Music Player

© 2005 - 2009 Memories Box. Template by * Matei *