|| Home
Cautare


Blogroll
RSS Feed

 

For supporters
Memories Box

.png / 11kb / 150x117:


About me
Also on

 
Matei Stoicovici's Facebook Profile

I Support

Programul Rabla 2012


Bursa Rabla 2012


Cosmetice BIO organice

Stats

Statistici live pe www.statistics.ro

eXTReMe Tracker

Creative Copyright
Creative Commons License
Memories Box by Matei is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 France License.
Based on a work at www.memoriesbox.blogspot.com
Alex Leo Serban. Carti si filme.
27 February 2007
Il citesc pe Alex Leo Serban (critic de film n.a.) cu mare placere si on line pe liter.net si in ELLE sau in Dilema Veche, asa ca ma asteptam sa fiu foarte incantata de volumele sale.
"De ce vedem filme" (editura Polirom) este un volum alcatuit din articole semnate de Leo Serban de-a lungul timpului in diverse publicatii si se adreseaza in principal cinefililor.
Volumul este fascinant pentru ca analizeaza aproape semiotic diferite valente ale Cinema-ului, relevand intr-un mod inteligent si uneori plin de umor frumosul balet mecanic al imaginilor pe pelicula.
Plecand de la definitii ale Cinema-ului, trecand prin clasici precum Bergman, Antonioni Godard sau Hitchcock si pana la reprezentanti pop-art precum Tarantino, Alex Leo Serban nu "striveste corola de minuni" a semiozei infinite pe care o propune Cinema-ul si deschide mereu drumuri spre intelesul pluricultural al celei de-a saptea arte.
Daca nu sunteti cinefili convinsi s-ar putea ca aceasta carte sa nu va placa in mod deosebit, mai ales pentru ca are un limbaj specializat, destul de greu accesibil neofitilor, insa s-ar putea sa apreciati mai mult un alt volum al lui Alex Leo Serban, "Dietetica lui Robinson", aparuta la editura Curtea Veche.
Acest volum, stucturat de asemenea eseistic, imbina cu mult umor si perspicacitate viziunea autorului asupra vietii in aspectul sau magic-cotidian, cu magia pe care o presupune Cinema-ul atunci cand inseamna mai mult decat divertisment si accede spre arta.

Labels: ,

amintit de: Matei @ 2:57 AM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 

Ultimele amintiri
Colectie de amintiri
Amintiri tematice

Music Player

© 2005 - 2009 Memories Box. Template by * Matei *