|| Home
Cautare


Blogroll
RSS Feed

 

For supporters
Memories Box

.png / 11kb / 150x117:


About me
Also on

 
Matei Stoicovici's Facebook Profile

I Support

Programul Rabla 2012


Bursa Rabla 2012


Cosmetice BIO organice

Stats

Statistici live pe www.statistics.ro

eXTReMe Tracker

Creative Copyright
Creative Commons License
Memories Box by Matei is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 France License.
Based on a work at www.memoriesbox.blogspot.com
Emmanuel Schmitt
20 January 2007

"Milarepa", "Domnul Ibrahim si florile din Coran" si "Oscar si Tanti Roz" sunt primele trei titluri cu care Editura Humanitas lanseaza Seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt in Colectia "Raftul Denisei".
Studiate in scolile din tarile de limba germana si franceza, romanele mentionate s-au vandut in milioane de exemplare: "Milarepa" - o poveste in spiritul budismului tibetan, despre iluminare prin suferinta si dragoste si un posibil raspuns la multe dintre intrebarile ce ne framanta din zorii omenirii. Atmosfera seamana putin cu cea din cartile lui Mircea Eliade mai cu seama cele dedicate orientalismului.
In "Domnul Ibrahim si florile din Coran" - Momo, un pusti singuratic, parasit de mama, cu un tata neurastenic, ajunge un fel de discipol al unui bacan arab, de la care primeste importante lectii despre dragoste, viata si vechile randuieli ale lumii. Domnul Ibrahim este unul dintre acei oameni oglinda, in esenta carora te privesti si iti vezi adevarata identitate. Prin Domnul Ibrahim si povestile lui fascinante despre o fericire atat de tangibila, Momo invata sa ierte si sa-si asume trecutul. Cartea a fost ecranizata in 2003, de regizorul Francois Dupeyron, cu Omar Sharif in rolul inteleptului domn Ibrahim. Filmul a fost nominalizat la 4 premii Globul de Aur si a castigat un premiu Cesar in 2004.
In "Oscar si Tanti Roz", Oscar, un copil bolnav de leucemie, cu Tanti Roz pe post de ghid intr-o viata traita fast-forward, ajunge sa-si traiasca adolescenta alaturi de prieteni, sa se indragosteasca la tinerete, sa se casatoreasca la maturitate cu prima iubire, sa o piarda si, in cele din urma, sa regaseasca dragostea la apusul unei vieti ca o lumanare care a ars la ambele capete.
  • find out more about Eric-Emmanuel Schmitt here [+]

[via Poupee Rousse]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 9:25 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 

Ultimele amintiri
Colectie de amintiri
Amintiri tematice

Music Player

© 2005 - 2009 Memories Box. Template by * Matei *