|| Home
Cautare


Blogroll
RSS Feed

 

For supporters
Memories Box

.png / 11kb / 150x117:


About me
Also on

 
Matei Stoicovici's Facebook Profile

I Support

Programul Rabla 2012


Bursa Rabla 2012


Cosmetice BIO organice

Stats

Statistici live pe www.statistics.ro

eXTReMe Tracker

Creative Copyright
Creative Commons License
Memories Box by Matei is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 France License.
Based on a work at www.memoriesbox.blogspot.com
Franta la OSCARs
27 December 2006Fauteuils d'orchestre, in regia lui Danièle Thompson (care a mai regizat si `Belphegor, Phantom of the Louvre`, cu Sophie Marceau si Décalage Horaire) este filmul care va reprezenta Franta la a 78-a editie a premiilor Oscar de pe 25 Februarie.
Pe scurt: O actrita apreciata, care viseaza un cinema intimist, un pianist exceptional care vrea sa cante in fata unui public ignorant si naiv, un colectionar care isi vinde intr-o seara opera de-o viata si o tanara provinciala care isi incearca norocul la Paris. Toate aceste personaje isi incruciseaza drumurile intr-o seara la Cafe de Theatres, unde vin sa-si aline nevrozele in fata unei cafele tari.
Fauteuils d'orchestre are o poveste complicata. Jessica (Cécile de France) vine la Paris si se angajeaza chelnerita la o cafenea de pe Avenue Montaigne, frecventata de vedete ale show-biz-ului, pentru ca se afla (foarte inspirat pentru chimia scenariului) intre un teatru, o galerie de arta si o sala de concerte. Aici se strang Catherine (Lemercier), o actrita frustrata ca joaca intr-un soap opera incasand onorarii care si ei i se par indecente, un pianist superbooké, dupa cum zic francezii (Albert Dupontel), apasat de greutatea unui program prea incarcat pus la cale pe ani de zile inainte de sotia sa (Morante), un colectionar (Brasseur) care vrea sa scape de toata enorma lui colectie de opere inestimabile (printre care si Sarutul lui Brancusi), spre nemultumirea fiului sau (Christopher Thompson), care vede totul ca pe o criza a varstei a treia, un alt indiciu fiind si amanta suspect de tanara a batranului.
Personaje multe, actiunea se petrece in minunatul Paris, un scenariu bine-construit, un film de feeling, amuzant si de-o potriva intrigant. Poate un box-office buster de tipul Amelie. Who knows...
  • In cinematografele din Romania ruleaza incepand cu 22.12.2006
  • more info about the movie on IMDb [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 6:50 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 

Ultimele amintiri
Colectie de amintiri
Amintiri tematice

Music Player

© 2005 - 2009 Memories Box. Template by * Matei *