|| Home
Cautare


Blogroll
RSS Feed

 

For supporters
Memories Box

.png / 11kb / 150x117:


About me
Also on

 
Matei Stoicovici's Facebook Profile

I Support

Programul Rabla 2012


Bursa Rabla 2012


Cosmetice BIO organice

Stats

Statistici live pe www.statistics.ro

eXTReMe Tracker

Creative Copyright
Creative Commons License
Memories Box by Matei is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 France License.
Based on a work at www.memoriesbox.blogspot.com
RIP: Michelangelo Antonioni & Ingmar Bergman > decedati 30 iulie '07
31 July 2007


Soarta a facut ca in aceeasi zi fatidica - 30 IULIE 2007, 2 colosi ai cinematografiei internationale sa inceteze din viata.

  • Ingmar Bergman, regizor suedez, nascut in Uppsala (la nord de Stockholm) pe 14 iulie 1918. Bergman a murit luni 30 iulie 2007, la varsta de 89 de ani, in locuinta sa din insula suedeza Faaro. Acesta a realizat peste 40 de filme de-a lungul carierei sale. Si-a facut studiile la Stockholm si a invatat regia la teatru, montand cu o trupa de studenti piese de Strindberg şi Shakespeare. Initial regizor asistent, Ingmar Bergman a lansat primul sau film, `Criza`, in 1945. Dintre filmele care l-au consacrat se numara: The Seventh Seal (1957), Cries and Whispers (1974), The Magic Flute (1975), Face to Face (1976), The Serpent's Egg (1977), Fanny and Alexander (1982) si multe altele.
  • Michelangelo Antonioni, regizor italian, nascut in Ferrara, Italia, pe 29 septembrie 1912. Antonioni a murit luni 30 iulie 2007, la varsta de 94 de ani. Antonioni a fost un regizor multi-premiat si apreciat, lasand in urma multe capodopere cinematografice precum: Blow-Up (1966), L’Avventura (1959), La Notte (1960), L’Eclisse (1962), The Passenger (1975), Dame sans camélia (1953) si altele...
  • mai multe despre Ingmar Bergman pe IMdB aici [+]
  • mai multe despre Michelangelo Antonioni pe IMdB aici [+]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 7:52 PM   1 comentarii
Art: TUIG - teatru @ Parcul Tineretului > ApaAerFoc
In cadrul festivalului ApaAerFoc, organizat de catre Institutul Cultural Roman (ICR) in Parcul Tineretului, au fost invitate in 4 weekenduri succesive 4 trupe de teatru contemporan din strainatate. In weekendul 4, 5 august, incepand cu ora 9:00 PM, trupa olandeza TUIG se va juca cu focul intr-un spectacol inedit. Intrare libera.
  • Viziteaza site-ul ICR > ApaAerFoc aici [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 6:44 PM   0 comentarii
Happening: inaltand ZMEE cu LOCALNICII

INALTAND ZMEE CU LOCALNICII
Performance / Actiune artistica in strada
YOSHINORI NIWA (Japonia)
7 august /ora 11:00 AM @ Piata Universitatii (in fata TNB)
Yoshinori Niwa este unul dintre cei mai respectati performeri japonezi. El va incerca sa realizeze zmee din gunoaiele Bucurestiului, iar apoi sa le inalte cu ajutorul localnicilor. Performance-ul va fi urmat de o discutie cu artistul in Centrul National al Dansului (TNB etaj 3/4).
  • Pentru mai multe detalii viziteaza Bucharest Biennale site aici [+]
  • sau Pavilion Magazine aici [+]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 6:37 PM   0 comentarii
Lifestyle: OMAGIU 8 - NANO > submissions
`Megalomania nu este numai apanajul sistemelor dictatoriale depasite de termen. Megalomania pare binevenita si in cadrul noii societati de consum romanesti. Ce e mare, este implicit si bun. Cartierele, casele, soselele, hotelurile, muzeele - toate sunt enorme. Proiectiile, festivalurile, numele, promisiunile sunt din ce in ce mai mari. Ecrane si plasme cu multi inci.

In fata largirii europene, OMAGIU cauta pentru numarul 8 noi mijloace de crestere de jos in sus. Ne intereseaza tot ceea ce este mic, minuscul chiar si tot ceea ce se dezvolta si se multiplica invizibil cu impact atomic. Ca e vorba de inovatii tehnologice sau de cei care sunt pusi in pericol de gigantii prezentului, vrem sa stim cine sunt micro-aventurierii de azi.


OMAGIU#8 nano cauta capodopere lucrate la micrometru si valabile chiar si daca sunt privite prin microscopul electronic.


Cautam materiale si idei moleculare care se pot raspandi exponential in revista si in afara ei. Deadline: 15 august / Texte: Times New Roman cu diacritice, maxim 1500 de cuvinte. Imagini: 300 dpi, CMYK.`
  • Pentru detalii mail here > contact[at]omagiu.com [+]
  • Viziteaza site-ul OMAGIU aici [+]

Labels: , , ,

amintit de: Matei @ 6:16 PM   0 comentarii
Music: Omul cu Sobolani - NUD

Omul cu sobolani - OCS - NUD

Labels: ,

amintit de: Matei @ 6:13 PM   1 comentarii
Film: Telecinemateca '70
30 July 2007

Mai tineti minte?

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 9:41 PM   2 comentarii
Game: STARCRAFT 2 news > site
26 July 2007





Gameplay footage and unit preview







game trailer




Vesti noi pentru fanii game sequel-ul Starcraft 2. De scurt timp s-a deschis site-ul oficial al jocului. Wallpapers, screenshots, game trailers si alte bunatati... Have fun!
  • Viziteaza site-ul Starcraft 2 aici [+]

Labels: , , ,

amintit de: Matei @ 3:51 PM   0 comentarii
Book: Ahron Appelfeld > Badenheim 1939
Badenheim 1939 este fotografia in cuvinte a unui moment dilatat. In aceasta fotografie nu numai ca ii vedem pe toti cei veniti sa-si petreaca o vacanta minunata in fermecatoarea statiune Badenheim, dar le puteam auzi chiar si vocile interioare spunand povesti de dragoste, povesti despre locuri si lucruri pierdute iremediabil... povesti triste in frumusetea lor infinita. Un farmacist si sotia sa labila psihic, cele doua prostituate ale orasului, doctorul Pappenheim, organizatorului festivalului anual de la Badenheim, un artist celebru, doi gemeni recitatori ai poeziei lui Rilke sunt numai cateva dintre personajele a caror povesti se aud bizar si fragil pe stazile statiunii. Ceea ce nu se vede in aceasta fotografie este amenintarea nazista ascunsa sub numele de `Departamentul Asanarii`, care ii izoleaza intr-o lume a trecutului si a amintirilor. Supra-personajul romanului, orasul Badenheim, se transforma dintr-o agreabila statiune pentru turisti burghezi, intr-un spatiu suprarealist invadat de o vegetatie luxurianta care ameninta cu disolutia totul, inclusiv o miniaturala societate evreiasca.
  • Badenheim 1939 de Ahron Appelfeld - Editura Polirom, pret 18 RON

Labels: ,

amintit de: Matei @ 3:30 PM   0 comentarii
Party: TIESTO @ POLIVALENTA > 1 decembrie 2007
TIESTO
world tour 2007 - 2008
1 DECEMBRIE @ SALA POLIVALENTA

Pret bilet Tiesto: 33 RON (pana pe 31 iulie) / 44 RON (intre 1 aug -31 oct) / 55 RON (intre 1 - 30 nov) / 70 RON @ intrare
  • Cumpara bilete la Tiesto aici [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 12:48 PM   0 comentarii
Party: Baraka Herastrau > JUNKYARD & LALO > 26 iulie
Baraka Party
JUNKYARD & LALO
joi 26 iulie @ Baraka, Herastrau

Labels: ,

amintit de: Matei @ 12:41 PM   0 comentarii
Party: KHIDJA & DREAMREC @ Lemon Tree > 28 iulie
KHIDJA & DREAMREC
sambata 28 iulie
Terasa Lemon Tree, Floreasca

Labels: ,

amintit de: Matei @ 12:35 PM   0 comentarii
Party Teaser: B52 & H2O BOOTCAMP
24 July 2007
B52 & H2O BOOTCAMP
17 - 19 august
undeva la mare
unde exista nisip
fara pretentii
  • * detalii soon *

Labels: ,

amintit de: Matei @ 6:57 PM   0 comentarii
Party: EXIT Festival 2007 @ NoviSad > poze
click pics to enlarge
click pics to enlarge click pics to enlarge A trecut si editia 2007 a EXIT FESTIVAL, organizat la cetatea din Novi Sad, pe malul Dunarii. Niste prieteni au fost acolo, s-au distrat, s-au ravasit si s-au intors cu poze si povesti minunate:

"Deci, cum a fost? Comparativ cu acum 2 ani (cand am fost ultima oara) mai putzina libertate de party, iar `ingredienetele` s-au gasit mult mai greu, chiar spre imposibil. Au existat controale amanuntite la intrarea in cetate, fapt care ducea la cozi enorme inainte de spectacolele importante de la Main Stage. Noi nu am mai prins loc in campingul bun, de pe malul opus al cetatii, la umbra, in parc, si am fost redistribuiti catre campingul 2, aflat direct in soare, la 10 minute de mers pe jos fata de primul camping. Avantajul la acest camping era ca se afla mai in centru, mai aproape de terase, dar si de o piscina olimpica, super curata, la care tariful de intrare era undeva sub 2.50 EUR. A fost declarat cel mai bun loc pentru incarcarea propriilor baterii in cadrul festivalului!
Cat despre performeri - Groove Armada au facut show pe cinste, la Beastie Boys s-au calcat oamenii in picioare (si la Prodigy, dar nu am fost), Audio Bullys au fost super cool :) , Basemet Jaxx au fost o mare dezamagire, a cantat niste melodii semi-latino. Deasemenea, Miss Lauryn Hill was quite a diva! Snoop Dog un pic penal pentru gusturile mele. La Wu Tang s-a cam inghesuit lumea, dar pe mine nu m-au prins. Cantau niste melodii clar pentru fanii infocati care aveau toate albumele. LTJ Bukem a facut haos sambata, dupa ce la scena Happy Novisad ne-am agitat pe Ed Rush. La Bukem era main stage-ul cu capacitate de 50.000 oameni, oarecum plin pe la 6 AM. Haos pe d&b!
Cat despre party la Dance Arena, a fost mult mai mainstream anul asta. Vineri, par exemple, a fost seara We love...Exit cu Danny Tenaglia, Nic Fanciulli, Paul Woolford si 20/20 Soundsystem, iar sambata era chiar de necalcat cu Frankie Knuckles si Roger Sanchez la platane. Joi, in schimb, a iesit bine cu Trentemoller si Richie Hawtin. In aceeasi seara l-am prins pe Green Velvet live, adik tipu care canta `Something 'bout those little pills` :))
Per total a fost foarte tare! Orasul Novi Sad este adorabil! Mancarea extraordinara, iar cu banii orice roman se poate descurca foarte bine. Am fost uimita sa vad cat de putini romani au fost, maximum 4 grupulete, in conditiile in care restul tarilor din estul europei venisera cu fortze puternice. Bulgarii aveau chiar propria lor coada la check-in in camping. That`s about it :)"


Acestea fiind spuse, pe scurt v-ati cam prins cum a fost. Poate in 2008 va fi mai tare! Si vom fi mai multi romani acolo sa ne distram!
  • via Clauditza

Labels: ,

amintit de: Matei @ 4:43 PM   2 comentarii
Fragrance: VULVA - vaginal fragrance
23 July 2007
Vulva original fragrance - vaginal scent
Mda...sincer nu stiu ce sa cred. O fi real? Nu o fi?...acum judecati si singuri...
VULVA Original nu este un parfum. Zic ei. Este un `intimate scent`, o substanta organica, un fragrance de corp de femeie. Sau de altceva, mai specific...in fine...Elixirul magic se aplica cu o mica sonda direct pe piele si nu este decat pentru uzul personal. Adica il mirosi singur (ca un fetishist convins :pp). Parfumul se vinde pe Web, in toata lumea si costa doar 19.99 EUR.
  • Pentru mai multe detalii viziteaza site-ul Vulva aici [+]
  • Vizioneaza reclama TV aici [+]
  • Via [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 6:44 PM   3 comentarii
ADs: SONY Cybershot - You are what you shoot

Iata un colaj de clip-uri scurte si foarte interesante ce face parte din campania de promovare a gamei de produse foto Cybershot (T100 si T20), produse de SONY. Sloganul este mai mult decat la obiect - `You are what you shoot`. Nice one by Fallon advertising agency, London.

Labels: , , , ,

amintit de: Matei @ 6:33 PM   1 comentarii
Party: SUNWAVES 2 Mamaia > 4 august
Kristal Glam Club si Sunrise Agency prezinta:
SUNWAVES 2 - electronic music festival
4 august @ Mamaia, pe plaja din fata fostului Complexului Enigma
  • 4 scene (Scena Open-Air, Scena Kristal, Scena M_NUS, Scena Back to the Future)
  • DJs: Jeff Mills, Richie Hawtin, DJ Sneak, Magda, Troy Pierce, Heartthrob, Danny Howells, Bill Patrick, Yousef, John Askew, s.a.
  • Visuals: DREAMREC, SKVJS Krew, ALI DEMIREL, Vali Chincisan
  • Bilete Sunwaves 2 Mamaia - aici [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 6:17 PM   0 comentarii
Film: The SIMPSONS - the MOVIE 2D> 27 JUL 2007
Intr-o perioada in care animatiile 3D si efectele speciale au monopolizat industria de cartoons, pentru nostalgici sau pentru cei care inca mai urmaresc aceasta animatie internationala de succes, iata o veste buna - mai e putin pana cand lung-metrajul (in 2D) The SIMPSONS - THE MOVIE - va avea premiera. Adica pe 27 iulie, conform comunicatelor oficiale.
Este pentru prima data cand personajele ciudatei familii (Homer, Marge, Bart, Lisa si Maggie) sunt transpuse intr-un film de lung metraj, prima data in istoria de 20 ani a animatiei (in 1987 - primele difuzari ale seriei pe FOX Network).
Parodia satirica The Simpsons, care are in centru `the ordinary middle-class american family`, este creata de desenatorul Matt Groening. Pentru aceasta pelicula au fost cooptati o mare parte dintre actorii care au dat voci ani de zile legendarelor personaje Simpsons.
  • Viziteaza site-ul oficial al The Simpsons movie aici [+]
  • Official Simpsons Movie Trailer aici [+] (quicktime)

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 5:57 PM   3 comentarii
Urban Sports: Curve Extreme Sport
Odata cu evolutia societatii apar si noi sporturi. Sporturi pe 2 roti, sporturi pe 4 roti, sporturi pe placa, sporturi pe apa, in aer sau sporturi urbane. Evoluand de la clasicul skateboarding, designerul Gary Chang a proiectat conceptul pentru o noua forma de skateboarding - Curve Extreme Sport.
Design-ul placii este usor diferit, suprafata placii fiind mai lata si mai bombata in parti. In locul clasicelor 4 roti, noua placa dispune de o singura roata pe partea din fata si un sistem de 3 roti in partea din spate. Acestea sunt fabricate din cauciuc, similar anvelopelor de masina. Sistemul de 3 roti din partea posterioara este special conceput, cele 2 roti de la extreme fiind pozitionate in unghi, astfel incat sa permita un control mai bun in virajele stranse. Aceste 2 roti intra in contact cu solul numai in momentul in care placa se inclina intr-o anume directie. Astfel, ruland pe o suprafata dreapta, contactul de frecare intre roti si sol este minim, asigurat numai de cele 2 roti (fata si spate), care sunt plane.
Acest sport extrem este imaginat in special pentru coborari in panta (down-hill racing), iar viitorii producatori spera ca Curve Extreme Sport-ul sa devina popular in randul amatorilor de gen.

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 5:22 PM   0 comentarii
ADs: Samsung Max-DX79
MANSON
KISS
AC/DC
Pentru noul sistem DVD DX79 produs de Samsung, agentia Leo Burnett din Chile a imaginat o campanie multi-print care ii are ca protagonisti pe unii dintre cei mai emblematici reprezentanti ai muzicii rock - vocalul Brian Johnson (AC/DC), solistul Gene Simmons (Kiss) si notoriul Marilyn Manson.
Advertising Agency: Leo Burnett, Chile

Labels: , , ,

amintit de: Matei @ 4:55 PM   1 comentarii
Music: Kate Nash
21 July 2007

Kate Nash - Foundations

Kate Nash s-a nascut in Harrow, la marginea Londrei, in anul 1987. A inceput sa fie interesata de muzica inca din copilarie, cand a invatat sa cante la pian, insa prima ei dragoste a fost actoria, unde a si incercat sa dea examen, insa a fost respinsa. La cateva zile dupa aceasta a cazut pe scari si si-a rupt piciorul. Cat timp a stat in spital a inceput sa scrie versuri pentru melodii...si asa dintr-o ironie a sortii Nash s-a apucat de creat muzica. Nu dupa mult timp si-a uploadat muzica pe profilul de MySpace unde s-a bucurat de aprecieri, iar lumea a inceput sa o incurajeze sa-si promoveze muzica. Ulterior si-a gasit un manager si a inceput sa caute case de discuri si sa sustina gig-uri. Restul e istorie. Nash a fost comparata cu Lily Allen (vezi aici [+]), datorita modului de a interpreta cantecele, un stil bazat pe story-telling si mai ales datorita simtului umoristic sec si a accentului brit foarte distinct & funny.

  • Kate Nash pe Myspace aici [+]
  • Kate Nash pe Wikipedia aici [+]
  • Viziteaza site-ul ui Kate Nash aici [+]
  • via ana

Labels: ,

amintit de: Matei @ 12:00 AM   3 comentarii
Film: TMNT - Teenage Mutant Ninja Turtles 2007
20 July 2007

Va mai amintiti de Turtles Ninja? De Donatello, Leonardo, Michelangelo, sau Raphael? De maestrul Splinter sau frumoasa April O'Neil? Pentru fanii nostalgici va prinde bine lung-metrajul de animatie TMNT sau Teenage Mutant Ninja Turtles. Really nice!

  • Viziteaza TMNT pe IMdB aici [+]
  • Site oficial TMNT aici [+]
amintit de: Matei @ 10:53 PM   0 comentarii
Blog: TUDOR CHIRILA blog personal

Tudor Chirila - Bed For Love blog

Tudor Chirila, fostul membru al trupei Vama Veche, actor de teatru si protagonist si in pelicula `Legaturi Bolnavicioase`, a intrat recent in blogosfera cu blog-ul sau personal - BED FOR LOVE. Tudor Chirila si-a deschis blog-ul in luna ianuarie 2007 si deja este foarte bine cotat pe trafic.ro sau zelist.ro, datorita numarului ridicat de vizitatori si accesari. Tudor isi catalogheaza blog-ul ca fiind unul axat pe foto, insa publica si versuri, idei, eseuri sau cantari. Pentru ca este un romantic :p
  • Viziteaza blog-ul lui Tudor Chrilia aici [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 9:41 PM   6 comentarii
Fashion: ADIDAS - "Materials Of The World" - Fall 07

Colectia `The Materials of the World` de la Adidas, pentru toamna 2007, celebreaza originalitatea diferitelor tipuri de materiale si imprimee din intreaga lume. O colectie limited edition, in care fiecare produs are sarmul si povestea lui. Culori de toamna, pattern-uri retro si forme clasice. Lovely!
  • Viziteaza site-ul Adidas aici [+]

Labels: ,

amintit de: Matei @ 2:57 PM   1 comentarii
Art: Teatro Ka, teatru cu aripi @ ApaAerFoc, Tineretului
Teatro Ka
sambata 21 si duminica 22 iulie, ora 7:00 PM @ Parcul Tineretului
in cadrul Festivalul de teatru in aer liber - ApaAerFoc, organizat de Institutul Cultural Roman.
Prestigioasa trupa de teatru din Portugalia va prezenta spectacolul pe picioroange Aripa Destinului (Asas do Destino). Povestea unui batran uitat de timp, aflat intre moarte si plutirea discreta a unui inger, este transpusa intr-un spectacol opulent, de o fantezie baroca si o tehnica perfecta.
Teatro Ka s-a infiintat in 1986 la Paris , iar din 1999 s-a stabilit in Portugalia. Trupa este renumita pentru spectacolele sale pe picioroange, cu imagini poetice de mare impact.
Intrarea este libera

Labels: ,

amintit de: Matei @ 2:07 PM   2 comentarii
Music: Folk & Country @ Barka
Music comes to Barka
ALAIN GODON (voice & guitar) & SORIN (piano)
Folk & Country Music
Vineri 20 iulie - Duminica 22 iulie
starting 8:00 PM @ Barka
Adresa Barka: Str. Aviator Sanatescu, nr.1

Labels: ,

amintit de: Matei @ 1:49 PM   0 comentarii
Blog: Teatrul DESANT blog
19 July 2007
Teatrul Desant exista acum si in blogosfera. Viziteaza blog-ul Teatrul Desant aici [+]

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 3:09 AM   1 comentarii
Party: Baraka Herastrau > Electric Brother, 19 iulie
BARAKA PARTY
Electric Brother
19 iulie

Labels: ,

amintit de: Matei @ 3:06 AM   0 comentarii
Book: NP > Banana Yoshimoto
Ca un secret pe care il auzi intampaltor trecand prin fata unei usi, dar care te captiveaza si nu te mai lasa sa iesi din labirintul sau. Asa se reveleaza NP, romanul Bananei Yoshimoto scris cu o simplitate ametitoare uneori, dar care ascunde o calatorie in lumea interzisa si tenebroasa a iubirii incestuoase. Vara devine in N.P, nu un anotimp ci mai curand un spatiu in care totul este posibil si timpul se dilata luand formele interioare ale personajelor. O femeie care poarta inscriptionata pe piele toata fenomenologia soarelui in nadir. Femeia copil, femeia mare, femeia cer, femeia dragoste neimplinita...simplu - Sui. O carte care nu poate fi tradusa decat cu pretul vietii traducatorului ei, iubirea interzisa dintre doi frati, superstitii orientale si un exotism luxuriant, toate se transforma intr-un vartej din care, ca si lector, nu poti si nu vrei sa iesi.

Labels: ,

amintit de: Matei @ 2:56 AM   1 comentarii
Debate: Asociatia Consumatorilor de Media > Bloggeri si Scriitori
17 July 2007
Asociatia Consumatorilor de Media si Club A au deosebita placere de a va invita la dezbaterea:
`Bloggeri si scriitori`
miercuri, 18 iulie, ora 6:00 PM, Club A.

Participanti: Ioan T. Morar, Andrei Rosca (bookblog.ro), Tudor Octavian, Adrian Ciubotaru (adrian.filozofie.ro), Cezar Paul Badescu, Cristian Greger (voce.blog.ro), Costi Rogozanu, Cristi Dorombach (piticu.ro), Doina Rusti, Costin Cocioaba (ecostin.com), Miruna Vlada.
Moderator: Horea Mihai Badau

Labels: , ,

amintit de: Matei @ 2:17 PM   2 comentarii
Music: Marius Mihalache jazz Band @ OCS
Marius Mihalache jazz Band
vineri 20 iulie @ Orange Concept Store
8:30 PM / intrare libera

Labels: ,

amintit de: Matei @ 3:31 AM   0 comentarii
Party: TESTPOINT FESTIVAL 2007 @ Lacul Cernica
TESTPOINT FESTIVAL 2007
03, 04, 05 AUGUST @ Lacul Cernica
Electronica, Noise, Live Sets, Breaks, Ragga. Food, Drink, Freecamping, Performance, Visuals.
Intr-un cuvant un festival in toata regula. 2 scene, peste 20 de artisti internationali si autohtoni.
Pret bilete Testpoint festival: 90 RON (avans) / 105 RON (la locatie) / 35 RON/zi (locatie)
  • Mai multe detalii despre program si artisti aici [+]

Labels: , , ,

amintit de: Matei @ 3:04 AM   1 comentarii

Ultimele amintiri
Colectie de amintiri
Amintiri tematice

Music Player

© 2005 - 2009 Memories Box. Template by * Matei *